Ballonfestival Grave zal dit jaar voor de zevende keer plaatsvinden op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus. Evenals voorgaande jaren zal de Jan van Cuijkdijk in Grave een natuurlijke tribune zijn voor dit bijzondere evenement.

Het Ballonfestival blijft groeien in deelnemers aantallen en activiteiten.

Tijdens deze editie van het Ballonfestival zal er weer een bijzonder gevarieerd programma worden aangeboden. Naar verwachting zullen er per avond 35 verschillende heteluchtballonnen het luchtruim gaan kiezen. Diverse ballonnen hebben een bijzondere vorm zoals een Cola fles, of de Angry Bird ballon uit Amerika, maar ook het Piraatje en de Funny Bunny uit België zullen er dit jaar weer bij zijn.

Naast het opstijgen van de ballonnen zal een gevarieerd programma worden aangeboden voor jong en oud. John van Gastel zal weer met een nieuw miniatuur XXL vliegtuig een wervelende show gaan verzorgen. Heeft u wel eens een heteluchtballon aan de binnenkant bekeken? Dit jaar is er weer een inloopballon beschikbaar om eens een kijkje te nemen in de ballon.

Natuurlijk mag ook dit jaar de Night Glow niet ontbreken. Een schouwspel van licht en muziek met heteluchtballonnen als grote lampionnen. Een compleet programma vindt u op de website van het Ballonfestival Grave.

Er zal dit jaar ook weer voor de kinderen volop aandacht zijn. Niet alleen springkussens, maar met een minikermis en diverse clowns zullen de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. Of ga je liever een keertje Paintbal schieten? Vergeet niet de knutselmiddag op zaterdag 20 augustus. Alle kinderen van de basisschool mogen gratis komen knutselen onder begeleiding van een professioneel team.

Tenslotte zal op zaterdagavond vanaf 20.30 uur er een keur van Nederlandstalige artiesten voor u optreden en er een geweldig muzikaal spektakel neer zetten. Dit in samenwerking met “Sterren on Tour”.

Kortom veel variatie en voor ieder is er volop spektakel en avontuur.

Het bijzondere aan het evenement is dat het volledige programma en alle activiteiten geheel gratis worden aangeboden. Dit wordt jaarlijks mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren en vrienden van het Ballonfestival.

Wilt u nog meevaren?

Dat kan! Voor meer informatie kijkt u even op de website www.ballonfestival-grave.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..