De Kunstroute, in 2016 voor de 3e keer georganiseerd door Ontdek Mill, staat in het teken van de 100e editie van de Vierdaagse.

Deze kunstroute werd op 5 mei officieel geopend en is nog tot eind september te zien langs de route die de Vierdaagse wandelaars op 22 juli liepen. Aan, op en langs deze speciale ‘route van Mill’ exposeren 32 kunstenaars(groepen) met een kunstwerk in het thema ‘een zomerlang 4-daagse Kunst’.

Fietsroute

Door de slinger aan kunstwerken is een leuke en attractieve fietsroute van 26 kilometer ontstaan tussen Mill-Beers-Gassel-Grave-Escharen-Mill. De route is bewegwijzerd en tot en met zondag 25 september te fietsen, daarna zal de kunst weer worden opgeruimd. De gratis kunstroutefolder is nog verkrijgbaar op diverse toeristische locaties in het Land van Cuijk of kijk op www.kunstinlandvancuijk.nl, om de folder, de route en informatie over de kunstenaars/kunstwerken te downloaden.

De kunstenaars

Maar liefst 32 kunstenaars(groepen) zijn geïnspireerd door het thema en exposeren hun werk. Dit zijn professionele en hobbymatige kunstenaars, buurtschappen/verenigingen, carnavalsclubs, scholen, vriendengroepen, hobbyclubs, organisaties voor mensen met een beperking, en anderen. Zij doen dit op eigen kosten en risico en daarvoor in ruil krijgen zij promotie en een platform waarop zij hun creativiteit kunnen uiten. Kijk op www.kunstinlandvancuijk.nl/kunstwerken voor meer informatie over de 32 deelnemers.

Projectgroep

De Kunstroute ‘een zomerlang 4-daagse Kunst’ is een initiatief van Stichting platform Toerisme en Recreatie Ontdek Mill in samenwerking met het Platform Toerisme en Recreatie ‘Historisch Grave, Ja Natuurlijk...’. Meer informatie: www.ontdekmill.nl.