Op vrijdag 23 en vrijdag 30 september organiseert Dierenopvangcentrum Hokazo in Uden van 18.00 tot 20.00 uur een inloopavond voor mensen die overwegen om als vrijwilliger bij Hokazo aan de slag te gaan.

Bezoekers krijgen een rondleiding, kunnen vragen stellen en onder het genot van een kop koffie of thee nog even rustig napraten. Naast medewerkers van het dierenopvangcentrum zelf, zijn er ook medewerkers van de dierenambulance en pleegzorg aanwezig. Een bezoek tijdens de inloopavond is volledig vrijblijvend.

Dierenopvangcentrum Hokazo vangt elk jaar zo'n 1.000 katten en 400 honden op. Ze doet dit voor de gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill, Schijndel, Sint-Anthonis, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel. Hokazo heeft een strikt anti-inslaapbeleid; honden en katten verblijven dus in het opvangcentrum tot ze een geschikt thuis vinden. Gemiddeld duurt dit een maand of 3, maar een verblijf van een jaar of langer is helaas geen uitzondering. Het aantal dieren dat voor hulp en verzorging op Hokazo is aangewezen is groot. In de drukke maanden juni tot en met december verblijven er gemiddeld 150 katten en 25 honden. Dit brengt niet alleen hoge kosten met zich mee (vooral voor voer, medicijnen en medische ingrepen), maar vraagt ook om veel helpende handen voor de verzorging van alle dieren. Vrijwilligers dus.

Dierenopvangcentrum Hokazo heeft ook een eigen dierenambulance en pleegzorgnetwerk. De medewerkers van de dierenambulance halen zwerfdieren en dieren die (medische) hulp nodig hebben op uit de 12 aangesloten gemeenten. De dieren worden naar de dierenarts of een geschikt opvangcentrum gebracht. Voor honden en katten is dat Hokazo. De pleeggezinnen vangen in de periode mei tot en met december zwangere moederpoezen, moederpoezen met kittens en moederloze kittens op. Dit jaar zijn maar liefst ruim 300 kittens in pleeggezinnen ondergebracht. Deze dieren krijgen zo de zorg en aandacht die ze verdienen, waardoor hun overlevingskansen enorm stijgen. Bovendien worden de kittens in huiselijke kring goed gesocialiseerd en is het veel gemakkelijker om voor hen een goed thuis te vinden. Zowel het werk van de dierenambulance als dat van de pleegzorg wordt door vrijwilligers uitgevoerd.

Mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn om als vrijwilliger bij Hokazo aan de slag te gaan, zijn van harte welkom tijdens de inloopavonden. Een mooie kans om op een ontspannen en volledig vrijblijvende wijze een kijkje achter de schermen te nemen.

Vanwege het grote aantal honden en katten dat op dit moment in het asiel verblijft, is Hokazo op de vrijdagen in september voor klanten geopend van 12.00 tot 19.30 uur. De overige openingstijden zijn ongewijzigd.

Kijk voor meer informatie over Dierenopvangcentrum Hokazo op www.hokazo.nl of www.facebook.com/hokazo.