Afwisselend fietsen en hardlopen door de prachtige Raamvallei en onderweg genieten van heerlijke streekproducten en gezelligheid: dat is de Raamvallei Duomarathon, een unieke marathon voor bourgondische sportievelingen!

Maar ook voor kijkers langs de route is er volop wat te zien en te beleven.

Gezelligheid staat voorop

De Raamvallei Duomarathon was de eerste en nog steeds de enige in zijn soort in Brabant. Een Duomarathon leg je af in duo’s (met 1 fiets en waarbij men elkaar afwisselt) en heeft, in tegenstelling tot een gewone marathon, geen tijdswaarneming. Bovendien worden de deelnemers onderweg getrakteerd op tal van streekgebonden verrassingen. Het gaat bij een Duomarathon dus vooral om het genieten van de natuur, de gezelligheid, het sportieve en sociale aspect en de beleving van het gebied.

Locaties

Vanaf Landgoed de Barendonk in Beers (start 10.00 uur) voert de route door/langs/over boerderijen, landgoederen, landerijen en andere unieke locaties in de Raamvallei, die speciaal voor deze dag hun poorten hebben geopend. Daar kunnen deelnemers naar eigen behoefte kennis maken met streekproducten en Brabantse gezelligheid; zo loopt de route onder meer door/langs/over een koeienstal (Melkveebedrijf Nabuurs), Huistheater De Steenakker, Restaurant Erica, Natuurgebied De Molenheide, Belevingsboerderij De Nieuwenhof, Myllesweerd-gemeentehuis Mill, Kapel OLV Ten Hove, Bezoekerscentrum De Kuilen, Natuurgebied ’t Langven, Kasteel Tongelaar, De Tienmorgen en Landgoed De Barendonk. En daar worden alle deelnemers als ware helden en met veel bombarie binnengehaald: met muziek, rode loper, ereboog en natuurlijk champagne.

Gezellig en stijlvol

Gezellig wordt het zeker met bijdragen van DJ Resound, DJ Emiel, Dweilorkest Engsele (St. Hubert), Esther Croez & the ragged roosters (met het speciale Duomarathon-lied), smartlappenkoor de Straetlappen, Violiste Andrea Pieper, de Eightball Boppers, het koor VoiceMill en de troubadoursgroep ‘Irus’. In de timetable op de website kun je zien, hoe laat, welke artiest/groep, waar, optreedt. Kijkers op de locaties zijn meer dan welkom!

Viendu gij ut hier ok zo skon

Het parcours van bijna 43 kilometer in niet het makkelijkste, maar de ambiance is ontspannen, gezellig en enerverend. Deelnemers lopen in een duo, waarbij men afwisselend (hard)loopt en fietst door de prachtige Raamvallei.  Zo loopt men een halve, maar geniet men een hele marathon. Er is nog ruimte voor extra duo’s, dus zoek snel een loopmaatje en ga samen de uitdaging aan. Schrijf je in via: www.raamvalleiduomarathon.nl/inschrijven. Kosten: € 70,- per duo.