Aanstaande zondag 25 september organiseren de Millse Missie Vrienden weer de jaarlijkse fietstocht voor het hele gezin. Deelnemers kunnen starten vanaf Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill tussen 12.00 en 14.00 uur.

Er zijn fietstochten van 25km en 40km. De opbrengst van deze fietstocht en overige activiteiten die de Millse Missie Vrienden organiseren gaat naar het project van pater Martien Konings in Congo.

Rustposten

Bij Kasteel Tongelaar en Landgoed De Barendonk kan deze fietstocht onderbroken worden om niet alleen te rusten maar om ook kennis te maken met de (deelnemers van) Raamvallei Duomarathon. Zij fietsen en hardlopen deze dag in duo’s ruim 42 kilometer en zorgen voor sportieve ontmoetingen tijdens de route.

Prijzen winnen

Mocht u niet mee kunnen fietsen maar toch een gezellige middag waarderen, kom dan ook naar Myllesweerd. Het Rad van Avontuur start tegen 15.00 uur met draaien, onderbroken door de muzikale klanken van Lejo Josemanders. Uiteraard zijn de fietsers na afloop ook van harte welkom om elkaar te ontmoeten, na te genieten en om mooie prijzen te winnen die beschikbaar gesteld zijn door Millse ondernemers.

Millse Missie Vrienden

“Wie Centre Simama zegt denkt aan de Millenaar pater Martien Konings; wie pater Konings zegt denkt aan zijn levenswerk voor mensen met een beperking en sociale achterstand in Congo,” aldus Henny de Bruijn, een van de zeven leden van de Millse Missie Vrienden.

“De Millse Missie Vrienden zijn als stichting al 33 jaar verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse fietstocht en de kledinginzamelingen die drie keer per jaar plaatsvinden in april, juli en oktober” vervolgt zij haar verhaal. “In de loop der jaren zijn al vele tochten uitgezet van 25 en 40 kilometer door de prachtige omgeving van de gemeente Mill en Sint Hubert. Vele mensen hebben hier in al die jaren van kunnen genieten. Zo ook van het Rad van Avontuur wat al die jaren al mocht draaien dankzij de gulle gevers vanuit de ondernemers” vult Nellie van Mil haar aan. Willemien Raymakers vervolgt: “De sponsoracties van de kinderen die in het verleden duizenden guldens en euro’s opleverden hebben wij helaas moeten beëindigen door de verminderde belangstelling en betrokkenheid van de basisscholen en leerlingen met hun ouders. We zien dan ook langzaam een afname van het aantal deelnemende kinderen en toename van senioren. Dit laatste geeft onder andere aan waarom er een samenwerking met de werkgroep Raamvallei Duomarathon is aangegaan. Zij richten zich op de jongere sportievelingen en de Millse Missie Vrienden ziet de senioren de overhand nemen. Elkaar versterken is de trend in deze tijd van vele activiteiten her en der.”

De drie dames van de Millse Missie Vrienden spreken tenslotte de hoop uit dat de inwoners van de gemeente Mill inclusief alle kerkdorpen met vele andere fietsliefhebbers uit de wijde omgeving, weer massaal op de fiets zullen stappen. Het moet weer een geweldige dag worden met een flinke financiële opbrengst, waarmee Centre Simama voldoende ondersteuning krijgt om de toekomst zelfstandig tegemoet te treden. Aan de organisatie zal het in ieder geval niet liggen. Zij gaan er weer voor.