Anita van Gemert won met Gastouderbureau Roos en Kinderdagverblijf de Kei de Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert 2015

Al diverse jaren organiseert De Neije Krant een Ondernemersprijs gemeente Mill en Sint Hubert. “De eerste keer deden we dat in de aanloop naar de consumentenbeurs Show en Business,” vertelt Corné Kremers, initiatiefnemer van deze verkiezing en redacteur en acquisiteur van De Neije Krant.

“Die editie wonnen Emil Minten en Hans van der Steijn als de Smaakmakers Mill deze prijs. Daarna waren Imka Kooijmans en Wisja Lamers van Festa en WLM Design de winnaars en vorig jaar was het Anita van Gemert van Gastouderbureau Roos en Kinderdagverblijf de Kei.”

Dag van de ondernemer

De prijsuitreiking gebeurde in het verleden op een speciaal daarvoor georganiseerde avond. Corné: “Dit jaar doen we het op de Dag van de ondernemer. MKB-Nederland heeft het initiatief genomen om jaarlijks een speciale Dag van de ondernemer in het leven te roepen. Die dag is uiterst geschikt om dan ook de Ondernemersprijs 2016 uit te reiken. Wethouder Jos van den Boogaart zal die dag op pad gaan om in het bedrijf va de winnende ondernemer de prijs te overhandigen. Als alles volgens plan verloopt zal dat allemaal live via de radio te volgen zijn, want de Lokale Omroep Mill zal waarschijnlijk deze dag een speciale uitzending verzorgen rond het thema Dag van de ondernemer.”

Nominaties

Tot zaterdag 29 oktober kan iedereen ondernemers nomineren voor deze titel. “Ondertussen zijn er al heel wat aanmeldingen binnen. Iedereen kan een ondernemer uit onze gemeente nomineren. Dus vindt men een ondernemer erg origineel, ondernemend, enthousiast, doet hij of zij net wat meer dan dat men kan verwachten of is er een ondernemer die eens extra in het zonnetje gezet moet worden, dan kan men deze nomineren.” Hiervoor kan men een mailtje sturen met ook een toelichting waarom juist deze ondernemer de Ondernemersprijs 2016 zou verdienen. Stuur deze mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill.

Jury

Op zondag 30 oktober worden de 10 meest genomineerde ondernemers bekend gemaakt. Corné: “Vervolgens zetten we deze 10 ondernemers op www.inmill.nl in een online poll. Iedereen kan hier dan een stem uitbrengen op de ondernemer of onderneming die de Ondernemersprijs 2016 zou moeten winnen. Deze uitslag telt als 1 stem mee. Ook is er een deskundige jury, bestaande uit wat ondernemers die ook hun punten zullen geven.” Op vrijdag 18 november zal dan vervolgens de winnaar bekend worden.

Meer

Maar als het aan De Neije Krant ligt is er vrijdag 18 november meer te doen. “We willen eigenlijk de Dag van de ondernemer wat extra’s geven. We denken aan een ondernemersprijsvraag waar de consument aan deel kan nemen en prijzen kan winnen. Maar ook willen we die dag wellicht wat op straat doen, zodat de Dag van de ondernemer ook zichtbaar is in bijvoorbeeld het centrum van Mill.” Ondertussen heeft De Neije Krant alle ondernemersclubs in de gemeente Mill gevraagd of men hier ook aan mee wil werken. “We hopen deze week een reactie te krijgen, dan weten we ook wat we tijdens deze Dag van de ondernemer op vrijdag 18 november nog meer kunnen organiseren.