Van zondag 9 tot en met zondag 23 oktober 2016, is er bij Nici Koffie en Automaten aan de Wanroijseweg 34a in Mill opnieuw een mooie expositie te vinden. De expositie, waaraan 7 kunstenaars deelnemen en die gratis toegankelijk is, kreeg de naam Biënnale Nici.

Biënnale staat voor een 2-jaarlijkse expositie met kunst. In de weekenden is deze te bezichtigen van 11.00 uur tot 17.00 uur, op werkdagen tijdens kantooruren en voor groepen op afspraak. De officiële opening is zondag 9 oktober om 14.30 uur en iedereen is van harte welkom.

Tijdens deze expositie zijn er werken te zien van:

Jo Willems - schilderijen Mill
Surrealistische olieverfschilderijen die via zijn brein ontstaan en tot detail uitgevoerd, waarbij Jo de meest zuivere primaire kleuren en wit gebruikt, hierdoor ontstaan kleurrijke wandelbare afbeeldingen.

Juul Baltussen - ijzerwerken Westerbeek
Roestvast staal,- cortenstaal,- damaststaal hebben voor Juul geen geheimen, zodat er al smedend figuratieve vormgegeven objecten ontstaan, ondersteund door donderende hamerslagen en knetterend kolenvuur.

Georges de Groot - beelden Zeeland
Door zijn rijke fantasie, ontstaan er eigenzinnige wezens. De beelden van keramiek zijn veelal opgebouwd uit verschillende lagen die verrassende elementen bevatten waardoor een genot ontstaat om deze te aanschouwen.

Patrick van der Linde - schilderijen Wadway (Holland)
Patrick tekent en schildert al vanaf zijn prille jeugd. Na een 7-jarige inspirerende en avontuurlijke periode waarin Patrick de wereld rondreisde werd hij in 2002 fulltime kunstenaar met voorliefde voor het magische, kenmerkend in zijn werk; Licht,- detail en schoonheid van het verval.

Joyce Eijkhout - schilderijen Oude Bildtzijl (Friesland)
In het werk van Joyce zijn vaak tweelingen of meerlingen te zien, met thema; allerlei aspecten van “het zelf”. Joyce voelt altijd de drang naar vernieuwing, heeft grotere werken wat voor haar beter uitkomt betreffende haar uitingen.

Simone Raaijmakers - etsen/ mixed media Nijmegen
Muziek, een groot inspiratiebron voor het beeldend proces, vooral de dubieuze sferen, deze worden in vervreemde werelden met bizarre verhoudingen omgezet. Het werk van Simone biedt de mogelijkheid om een kijkje te nemen in haar belevingswereld.

Theo Beckers - beeldhouwer Westerbeek
Theo gebruikt zijn eigen creativiteit en verbeelding bij het vormgeven van een beeld, het is daarom zijn ding om te doen waarin hij alles kwijt kan in variatie van zowel abstract als figuratief met materialen zoals bv. albast, marmer, serpentijn, graniet enz.

Biënnale Nici
Wanroijseweg 34A Mill
0485 - 45 38 28 / 06 - 100 85 863