Foto: Frank Hendriks

De avond die afgelopen zaterdag in de Jachthoorn in Sint Hubert gehouden werd, werd er een om in te lijsten: de Proms in Sint Hubert werd een groot muzikaal feest.

De Harmonie die haar 125 jarig jubileum vierde speelde een aantal bekende nummers en begeleidde Marlene Schmitz en daarna Sophia van Dommelen met songs uit films en musicals. Samen met Engsele en Valsplat werden een Strausmedley en Land of Hope and Glory gespeeld. Joris ondersteunde de Harmonie bij het nummer Celebration. Als Plat zong een aantal liedjes uit de jaren 60 en Het Gulden Euro Trio kreeg voor hun licht klassieke nummers een ovatie van een heel enthousiast publiek.

Maar er was meer. Jasmijn van de Hoogen vertolkte enkele zelfgeschreven nummers en begeleidde zichzelf op piano. Zij liet horen dat ze alles in huis heeft om een carrière te maken als zangeres. De Merletband moest Hotel California als Zugabe spelen, het publiek vroeg erom! Het duo Two Stools had met een bewerking van The Letter, bekend geworden door Joe Cocker, veel succes. The Plastic Paddies bracht met vlotte folk met Ierse roots de zaal in een vrolijke stemming. Harm Daverveld liet in zijn Elvis-act de King herrijzen, waarna Engsele met hun carnavalsmuziek de polonaise achter in de zaal van de grond kreeg.

Het lied Brabant werd in de finale door alle artiesten o.l.v. dirigent Rob Jacobs gezongen en gespeeld. Na 4 uur entertainment sloot presentator Pieter Rutte het officiële programma af en bleef het in de afterparty “tot in de kleine uurtjes” nog heel gezellig met de band Acoustic Monkey.

Aanstaande zaterdag is er in de Jachthoorn van 10 tot 2 nog een jeugdfestival waar iedereen gratis toegang heeft. Op zondag 16 oktober sluit de harmonie haar jubileumjaar af met een receptie, wederom in De Jachthoorn. Ook hier is iedereen van harte welkom. De receptie duurt van 2 tot 4 uur. Om 3 uur worden Petra Peter, Sjaak Henst en Piere van Diepenbeek als jubilarissen gehuldigd door een afgevaardigde van de Brabantse Muziek Bond.