Foto: Ingeborg Vriends

Om de herfst te verwelkomen is Kasteel Tongelaar in de ‘Week van het Landschap’ een hele zondag lang het decor voor een culinair Oogstfeest, met eerlijk en lokaal eten, een Smaakmarkt van producenten uit de regio, verschillende wildpluk- en natuurwandelingen en live-cooking; van geroosterd zwijn tot paddestoelenrisotto.

Bierbrouwerij de Blauwe Knoop geeft een demonstratie, de imker vertelt over de bijtjes van Tongelaar, de huifkar rijdt een tour over het landgoed en op het binnenplein kun je kastanjes poffen boven een vuurtje.

Kinderen mogen zelf fruit plukken, appelmoes maken en Tarte Tatin bakken in het historische bakhuisje. Aan de kinderknutseltafel worden kastanje-figuurtjes en spinnenwebjes gemaakt. Het nieuwe Speelbosje bij het kasteel wordt deze dag officieel in gebruik genomen. Verder is er in de oude toren een tentoonstelling over de fruitplukkers van Jonker Fris met oude foto’s en verhalen. The Feliciano’s komen muziek maken en op het binnenplein kun je de hele dag door heerlijk eten van het Buffet des Overvloeds.

Op de Smaakmarkt staan meer dan 20 kraampjes met eerlijke produkten uit de regio, zoals biologische kazen, jam van Kers en Zo uit Sint Hubert, honing van imker Wim van Rossum, ambachtelijke worstebroodjes van Ramon van de Millse molen, limoncello en notenwijn van het Landgoed van de Prinses, ecologisch rundvlees uit Keent en de Maurik van Stichting Taurus, Cranberries van Landerij van Tosse enz.

Onder de Kersenboom en Berends Bloemsierkunst zijn aanwezig, Stef Goossens van de Tienmorgen komt met zijn knuffelkoe en kampeerboerderij ‘de Kreitsberg’ uit Zeeland brengt ezeltjes mee.

Deelnemers aan het Buffet des Overvloeds zijn Teun de Bakker, Gerlinde Bakt en natuurlijk de Smaakmakers zelf, met heerlijke hapjes van de BBQ, hartige en zoete taarten en herfstige soepen.

Kasteel Tongelaar ligt op een klein landgoed van het Brabants Landschap in Mill. Sinds begin 2016 is het in handen van cateraars Smaakmakers Mill en nu een culinair kasteel met boerderij waar heel veel evenementen worden georganiseerd.

Datum: 23 oktober van 12.00 tot 20.00 uur

Entree is gratis. Voor sommige activiteiten (zoals de huifkar en de wildpluk-wandeling) wordt een kleine vergoeding gevraagd. Op de website van het kasteel staat alle informatie: www.kasteeltongelaar.nl.

Adres: Tongelaar 12, 5451 HS Mill
Navigatie: Hoogedijk Mill
Parkeren: alleen op de grote Parkeerplaats vóór de slagbomen. maar wij adviseren u zoveel mogelijk met de fiets te komen.