Liefhebbers hebben ‘m al in hun agenda staan: zondag 27 november. Dan brengen The Ultimate Guns N’ Roses Tribute en Best of Foo in De Pul Uden odes aan hun respectievelijke helden: Guns N’ Roses en Foo Fighters.

Daarmee krijgt een traditie een vervolg: Best of Foo had een aandeel in de ‘derde kerstdag’, waarbij het in 2013, 2014 én 2015 volle bak was in de Udense poptempel. Maar dit jaar gaat het dak er dus een maand eerder af. Het Land van Cuijkse aandeel is hoog: Best of Foo herbergt de gitaristen Erik van der Ven uit Haps en Wilbertoorder Tom Verstegen.

VPRO’s 3voor12: ‘strakke sound’

Foo Fighters is één van de meest bepalende én succesvolle rockbands van de laatste decennia. Volgens VPRO’s 3voor12 lijkt het coveren van Foo Fighters ‘op het eerste gezicht een onmogelijke taak’. Maar na een dampende avond concludeert het alom gewaardeerde platform voor alternatieve popmuziek: “Best of Foo beschikt wel degelijk over de muzikale power die de ‘Foos’ ook uitstralen.” VPRO’s 3voor12 roemt de ‘strakke sound’ van Best of Foo, “die zichtbaar plezier heeft. Even weet je weer over wat voor ongelofelijk hitbestand de band beschikt.” Best of Foo was actief op onder meer Zwarte Cross en Paaspop.

The real deal

The world’s most dangerous Guns n' Roses Tribute. Sound and look-a-like. Geen ‘bar-bandje’ dat de ‘liedjes’ zomaar even speelt... Nee, The Ultimate Guns N’ Roses Tribute is the real deal. Wil je Axl, dan krijg je Axl! Wil je Slash, dan krijg je Slash! Deze tribute is een echte tribute, muzikaal en qua show. Met alle originele gitaren, versterkers, backdrops en kleding. Zanger Marc Meesters hoeft weinig te doen om op de baas zelf te lijken en als Axl te klinken. Samen met zijn bandmaats is alles tot in het kleinste detail uitgezocht en wordt de setlist met volle overgave gespeeld. Een act waar je niet om heen kan en die je gezien moet hebben.

Kaarten

Beide bands spelen op zondag 27 november een set van anderhalf uur. The ‘Guns’ starten om 18.00 uur. De zaal is open om 17.00 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop € 15,- en zijn verkrijgbaar bij Ticketmaster en via www.livepul.com.