Veel mensen realiseren zich niet welke rol ambachtelijke ondernemingen in hun leven vervullen en hoe Nederland eruit zou zien zonder ambachtelijke ondernemingen.

Het ambacht kent veel verschillende beroepen: van banketbakkers tot goudsmeden, van pedicures tot hoedenmakers, van vioolbouwers tot glazeniers, van websitebouwers tot straatmakers.

Ambacht is handwerk, maatwerk, kwaliteit, vakmanschap en passie. De ambachtelijke ondernemer luistert naar de wensen van de klant en gaat op basis hiervan aan de slag. De grondslag van zijn werk is de tijd die hij in zijn producten of diensten steekt. Dit heeft effect op de prijs. Steeds meer consumenten zien dat de hoge kwaliteit van ambachtelijke producten de prijs waardig is.

Beleef het Ambacht

Door Beleef het Ambacht wil het CvAE (centrum voor ambachtseconomie)samen met ambachtelijke ondernemers het brede publiek laten beleven wat de werknemers en ondernemers in het ambacht betekenen voor de Nederlandse samenleving en hoe mooi werken in een ambacht kan zijn.

Langenboom

Om dit en meer te laten zien nemen Henny (erkend gediplomeerd glas in lood bewerker) en zijn dochter Anne (glazenier in opleiding) van Gemert deel aan Beleef het Ambacht. U bent van harte welkom op zaterdag 26 november van 10.00 uur tot 17.00 uur aan de Zeelandsedijk 47 in Langenboom. Nu al meer weten? Zie www.vangemertglas.nl.