Vanaf zaterdag 10 december is er weer een nieuwe groeps-expositie op Kasteel Tongelaar in Mill te bezichtigen, met werk van Angelique Mathijssen, Marleen Rijvers en Yvonne van Bergen.

Ans Verwegen van PURO Styling verzamelde een club fotografen en stylistes om zich heen die de fotografie inbrachten, waaronder Leon Vrijdag, Joyce Vloet en Tom Oosterhout.

Tom Oosterhout heeft zich toegelegd op "wet plate collodion" fotografie. Hierbij is elke foto uniek, vervaardigd met een ambachtelijk fotografisch procedé. Tom blinkt uit in het maken van indringende portretten en raadselachtige combinaties van mensen en hun omgeving. De foto's worden gemaakt met een houten camera die je ook op het kasteel kunt zien.

Angelique Mathijssen is in 1992 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Naast haar werk als docent kunstvakken, richt Angelique zich sinds 2010 op de ontwikkeling van haar eigen beeldend werk, met succes! Angelique werkt voornamelijk met acryl en olie op doek en haalt haar inspiratie uit ontmoetingen tussen mens en dier. Haar schilderijen zijn kleurrijk, figuratief en verhalend. Het zijn zelfportretten waarin een weerspiegeling doorklinkt van wat haar raakt. Angelique Mathijssen exposeerde eerder in de Cacaofabriek, galerie Sille en de Amsterdam Art Fair.

Ook Marleen Rijvers studeerde aan de Academie in Tilburg. Marleen werkt met gevonden voorwerpen en materialen die ze verwerkt tot wandobjecten en sculpturen. Door de materialen in een nieuwe context te plaatsen probeert Marleen de aanschouwer te prikkelen, en het bestaande met een ander oog te bekijken. Deze doeken en sculpturen maakt Marleen zelf in haar atelier in het buitengebied van Venhorst. In de Jachtkamer van kasteel Tongelaar zullen enkele prachtige wandkleden van Marleen te zien zijn.

Ans verwegen uit Mill startte na haar opleiding voor Binnenhuisarchitectuur Puro Styling, een stylingbureau in de breedste zin van het woord. Ans laat zich inspireren door de jaren ’50; de kleine dromen en het kleine geluk in de eenvoud en ambacht van toen. Voor deze expositie zocht Ans samenwerking met: Jolanda van der Pas, mode-ontwerpster en styliste, Nicole de Leest van Niclee Photography, en de fotografen Leon Vrijdag (1967), Tom Oosthout en Joyce Vloet (freelancefotograaf voor o.a. Ariadne at Home, Wonen landelijke stijl, Land idee en Brabeau)

Yvonne van Bergen woont op Landgoed Tongelaar en exposeert haar dieren-portretten in The Barn van het kasteel. Yvonne werkt in olieverf op hout en doek.

HISTOIRE, de titel van de expositie, verwijst naar het Franse woord geschiedenis, maar kun je ook als het woord ‘verhaal’ lezen. Alle deelnemende kunstenaars gebruiken een verhalende wijze in hun  beeldtaal, ieder op geheel eigen wijze. Of Ijgen weize, zoals Yvonne liever zegt:)

Van 10 december 2016 t/m 5 maart 2017 in Kasteel Tongelaar in Mill. Openingstijden: elke zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur, met uitzondering van 31 december en 1 januari. Toegang gratis.

www.kasteeltongelaar.nl