Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer een Kerstviering voor de leden van de KBO Mill. Dit op dinsdag 20 december om 13.00 uur in party- en evenementencentrum Fitland in Mill.

Het is altijd moeilijk om een goede keuze te maken voor een optreden. Toch denken we er ook deze keer weer in zijn geslaagd.

We beginnen met een Adventsviering door Pastoor A. van der Meijden en zang door het koor “Jong van Hart”. Ook is er weer de toneelgroep “Vier in Een” met het stuk “Een lot uit de Kerstloterij”. Daarna komt de keuze voor dit jaar, het Afrika-Engakoor uit Nistelrode. Dit koor is ontstaan naar aanleiding van twee Nistelrodense Missionarissen v. Kessel en Henrilena.

De eerste heeft zijn werkgebied in Zambia en de ander in het Enga-gebied in Papua Nieuw-Guinea. Toen zij in 1997 beiden met vakantie naar Nederland kwamen, werd er een gelegenheidskoor van 25 personen geformeerd. Tot grote verbazing van de Missionarissen hoorden zij in een welkomstdienst, zowel Zambiaanse als Enga-liederen. Blijkbaar was het niet alleen voor de Missionarissen een verrassing, maar ook voor de andere toehoorders en de zangers zelf. Zo besloot het gelegenheidskoor door te gaan en met succes. Tot en met 2015 hebben zij al 400 optredens verzorgd en bestaat het koor nu uit zo’n 65 leden tussen de 23 en 90 jaar.

Zij worden begeleid door slagwerkers en de dirigent als accordeonist. Ongeveer 20 maal per jaar treden zij op met gemiddeld zo’n 35 koorleden. Het geld wat zij ophalen wordt besteed aan hardwerkende Nederlanders in ontwikkelingslanden. Zij hebben ook vier Cd’s opgenomen die zij te koop aanbieden. Ook de opbrengsten hiervan zijn voor de Dichtbij-projecten in ontwikkelingslanden.

Als afsluiting is er nog koffie en thee met broodjes en soep vooraf. De zaal gaat om 12.30 uur pas open en de opening is om 13.00 en de sluiting ± 18.00 uur. In de “Ons” van december zit een opgaveformulier met inschrijfdatums en plaatsen. Het is nu al mogelijk om in te schrijven bij Cor v.d. Weem, Molenstraat 14 - Marietje v.d. Elzen, Leeuwerikstraat 9 en Willemien Raijmakers, Genieweg 14 B en de eigen bijdrage is € 8,50.

Wij wensen u een prettige middag toe, het Bestuur KBO Mill.