Op vrijdag 16 december wordt in het centrum van Mill door Ontdek Mill en het Ondernemers Collectief Mill weer de Winterbeleving gehouden.

Naast een kunstschaatsbaan, een (kerst)markt in de Kerkstraat en in Myllesweerd, winkels die open zijn en her en der extra activiteiten voor de echte kerst- en wintersfeer, is er ook een lampionnen-optocht. Deze start om 19.30 uur. Maar vlak daarvoor kan iedereen samen met de leidsters van Peutergroep Mill / Gastouderbureau Roos ook lampionnen zelf maken. Dit alles start om 19.00 uur in de Toeterette achter Grandcafé ’t Centrum in de Kerkstraat in Mill. Deelnemen is uiteraard helemaal gratis!

Knutselen

Heb je al een lampion? Loop dan vrijdag 16 december mee tijdens de lampionnenoptocht die om 19.30 uur vertrekt bij de kerk in Mill. Maar heb je er nog geen en vind je het leuk deze zelf te knutselen? Zorg dan dat je die avond om 19.00 uur in de Toeterette bent achter Grandcafé ’t Centrum. Ansjerie en Jacqueline zorgen dat er materiaal is en samen met hen en met je ouders en of begeleiders, kun je dan een eigen lampion knutselen. Daarmee kun je vervolgens om 19.30 meelopen tijdens de gezellige en sfeervolle lampionnenoptocht.

Route

De lampionnenoptocht start om 19.30 uur bij de kerk. Deze gaat vervolgens via de Burgemeester Verstraatenlaan en de Pastoor Maasstraat richting zorgcentrum Aldenhorst. Dan links af het Landschapspark in en door het park rechtdoor naar de rotonde aan de hoek Beerseweg en Schoolstraat. Vervolgens de Hoogstraat in en weer via de Kerkstraat terug naar de kerk.

Tijden

Op vrijdag 16 december is op het kerkplein (mede door sponsoring van Stichting Activiteiten Mill) vanaf 09.00 uur een 100m2 kunstschaatsbaan te vinden. Hier maken basisscholen gebruik van tot 14.00 uur. Vanaf dan is deze tot 22.00 uur voor iedereen gratis beschikbaar. Vanaf 16.00 uur is er in Cultureel Centrum Myllesweerd een kerstmarkt waar uitsluitend hobbyisten hun materiaal aan zullen bieden. In de Kerkstraat is vanaf 16.00 uur een (kerst)markt voor kooplieden en andere belangstellende die er hun handelswaar aan willen bieden. De winkels zijn deze avond tot 22.00 uur open en her en der zijn gedurende de genoemde tijden activiteiten, vuurkorven en muziek te vinden.

Markt

Wilt u deelnemen aan deze Winterbeleving? Dan kunt u voor het huren van een marktkraam en of grondplaats contact opnemen met de marktorganisator via:
Ansja Events
06 - 46 59 47 68 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.ansjaevents.nl

Hobbymarkt

Bent u een hobbyist en wilt u op vrijdag 16 december van 16.00 uur tot 22.00 uur deelnemen aan de hobbymarkt in Cultureel Centrum Myllesweerd? Neem dan contact op met:
Cultureel Centrum Myllesweerd
Hans Rutten
0485 - 45 43 66 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Let op, deze markt in Myllesweerd is uitsluitend voor hobbyisten.

Meer

Wilt u meer weten over deze en alle andere activiteiten in de gemeente Mill en Sint Hubert? Zie dan ook www.uitinmill.nl en like de bijbehorende Facebookpagina.