De 101ste Vierdaagse, die dit jaar van 18 tot en met 21 juli plaatsvindt, zal geen 55 km afstand kennen. De Vlaggenparade door de Nijmeegse binnenstad, gevolgd door een officiële opening van de Vierdaagse op de Wedren zoals in 2016, wordt wel geprolongeerd.

55 km

De 100ste Vierdaagse kende een aantal mooie jubileumprojecten. Het eenmalig herinvoeren van de 55 km als jubileumafstand was echter zo succesvol dat het bestuur van de Vierdaagse heeft onderzocht of de 55km afstand in 2017 wellicht weer aan het wandelprogramma toegevoegd kon worden. Uit onderzoek onder een deel van de wandelaars op de 50 en 55 kilometer is echter gebleken dat het merendeel van de wandelaars het een mooie sportieve uitdaging vond om ter gelegenheid van de 100ste Vierdaagse de 55km te lopen, maar dat er voor het komende jaar onder de wandelaars weinig interesse is om dit weer te doen. Het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE overweegt wel om deze afstand bij een speciale gelegenheid zoals een lustrum te organiseren.

De inschrijving voor de 101ste Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen wordt op maandag 30 januari vanaf 08.00 uur open gesteld.