Mike Weerts

Vanavond, vrijdag 20 januari draait om 20.00 uur in Filmhuis Mill (onderdeel van Cultureel Centrum Myllesweerd) de Nederlandse film Of ik gek ben. Deze film is voor iedereen gratis toegankelijk.

Naast gratis toegang, is er nog een extraatje meer. Want voor aanvang van de film zal acteur Mike Weerts zelf wat vertellen over deze film. Kortom, voldoende redenen dus om straks een bezoekje te brengen aan het Filmhuis aan de Kerkstraat 3 in Mill.

Mike Weerts

Wanneer de in Overloon geboren en getogen Mike Weerts in 2005 afstudeert aan de school voor drama in Eindhoven werkt hij onafgebroken in het theater, speelt hij in diverse prijswinnende speelfilms en een aantal vaste rollen in populaire televisieseries. Hij is onder andere te zien in de speelfilms Borgman (Alex van Warmerdam), De Bende van Oss (Andre van Duren) en de telefilm Op de Dijk (Mirjam de With). In Of ik gek ben (Frank Lammers), gebaseerd op het boek van Michiel Stroink, speelt Weerts zijn eerste grote hoofdrol. Dit project heeft hij zelf geïnitieerd en is daar ook als creative producer bij betrokken. Het televisiepubliek kent Mike als Arnold in Moeder, ik wil bij de revue (Rita Horst), Jasper in Project Orpheus (Allard Westenbrink) en als Danny in Voetbalvrouwen (Vincent Schuurman). In het theater speelde hij in Dansen met de vijand, Baantjer en de musical Petticoat.

Of ik gek ben

De succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin is compleet in de war als hij in een tbs-kliniek belandt omdat hij zich niets herinnert van wat er gebeurd is. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin hier weer grip op zijn leven en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was in zijn vorige leven. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is.

Meer

Wilt u meer weten over de film- en theatervoorstellingen in Cultureel Centrum Myllesweerd? Like de Facebookpagina, volg ze op Twitter of zie regelmatig www.myllesweerd.nl.