Met heel veel passie begonnen enkele enthousiaste mensen van muziekvereniging Amicitia twee jaar geleden met de organisatie van het nieuwjaarsconcert nieuwe stijl. Dat was vorig jaar een groot succes, maar zou het dat dit jaar ook gaan worden.

Zaterdag 14 januari stonden de leden van Amicitia in de startblokken om alles gezamenlijk in een gezellige sfeer op te bouwen. Rond de klok van 19.30 uur stroomde de zaal vol. De Beats o.l.v. Bart Holleman en  het Opleidingsorkest o.l.v. Nick Emons verzorgde het voorprogramma.

De wisseling tussen de orkesten vond plaats, het werd donker, de lampen gingen uit. Opeens een geweldige openingsharmonie, mooie koperklanken van Nick Emons en Geert-Jan de Veer, de opening van onze flitsende jonge dynamische presentator Jessy Hendriks “Amicitia goes Movie Classics”, Licht, en tegelijk het rock ritme van de Bassen... Een knal met confetti en het Nieuwjaarsconcert was begonnen! Het publiek zat door dit spectaculair begin ineens rechtop. Het was het begin van wat later bleek een prachtig concert te zijn met alleen maar hoogtepunten verzorgd door onze slagwerkgroep Dynamic onder leiding van onze instructeur John Klaus en orkest onder leiding van onze dirigent John Derks. Dit alles compleet met een flitsend combo.

Tijdens het nummer Einsamer Hirte met panfluitsolo van Nadja Spooren was het publiek doodstil, je kon een speld horen vallen. Maar ook de bijdrage van Bruce Springsteen of te wel Jeroen Goossens uit Haps was erg mooi en goed gezongen bij het nummer Streets of Philadelphia. Bij Breakfast at Timpani’s van de slagwerkgroep waren de klanken van onze nieuwe pauken mooi te horen. Qua programma groeiden we naar een climax samen met wat zeer religieuze nonnen, Koen, Peter, Gerard en Willy, vier jonge knappe dames in Zustergewaad welke een meer dan fantastische choreografie ten tonele voerden. Toen op het eind ook nog onze sexy Gerard Simon als Dolly Parton voorbij kwam compleet  met hangend Cup D formaat was de euforie compleet. Na het thema van volgend jaar bekend gemaakt te hebben Amicitia goes ‘’Musicals on Stage” en de inzet van het rock gedeelte van Fanfare of the Common Man, kregen we een lange staande ovatie van het publiek. Een teken dat het publiek volop genoten had van onze mooie muziek. Met een magnifieke afterparty was de avond compleet.

Bij deze willen we dan ook iedereen bedanken die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het nieuwjaarsconcert van muziekvereniging Amicitia. Ook de mensen van de gesponsorde cadeaubonnen bij de loterij en natuurlijk het geweldige publiek. Volgend jaar vindt de avond op zaterdag 13 januari 2018 plaats.

Voor meer foto’s en video’s zie onze Facebookpagina: www.facebook.com/amicitia.langenboom of www.amicitia-langenboom.nl.