Sinds juni 2006 bestaat de Verhuurschuur in Mill. “We begonnen met 2 springkussens en een opblaasbare Abraham, Sarah en babypop,” vertelt Mark Kremers.

“Voor een feestje wilden we een springkussen huren en in die tijd was er niet echt wat in de buurt te vinden. We besloten er toen zelf eentje te kopen en die te gaan verhuren. Dat werden er dus al meteen 2. Bij de leverancier van deze kussens zagen we ook de opblaasbare feestfiguren. Die hebben we toen ook maar meteen toegevoegd aan ons assortiment en de verhuur kon beginnen.”

In eerste instantie begon de Verhuurschuur thuis vanuit de garage. Mark: “Maar dat werd al snel te klein. Hier bij ons lag wat en ook bij Cockie en Corné (mede-eigenaren Verhuurschuur) zat de garage vol. Dat was eigenlijk niet echt handig, want we bleven op en neer rijden met de materialen.” Al snel verhuisde men naar de Molenheidseweg in Mill waar ze een ruimte huurden bij Nici Koffie en Automaten. “Dat was een hele verbetering. Daar hadden we ook ruimte om de spullen uit te rollen en drogen of schoon te maken. In die tijd is de collectie ook binnen enkele jaren echt flink gegroeid.”

In mei 2012 verhuisde de Verhuurschuur naar het bedrijfsverzamelgebouw aan de Houtzagerijstraat 23. “Hier hebben we nog wat meer mogelijkheden,” vertelt Mark. “Vooral ook de extra buitenruimte om kussens op te zetten is erg prettig. We hebben hier 2 verdiepingen om al onze spullen op te slaan.” En dat is nodig ook. Terwijl Mark wat tassen recht duwt in een magazijnrek somt hij de collectie op. “We hebben diverse springkussens, maar ook spelmateriaal als sumopakken, een stormbaan, buikschuifbaan, opblaasbare voetbalspelen, opblaasbare dartborden en tal van andere kleinere spelen voor buurt- en familiefeesten. Maar ook verhuren we opblaasbare Abraham en Sarah figuren, daarvan hebben we een stuk of 6 verschillende modellen. We hebben zelfs halve Abraham en Sarah poppen voor mensen die 25 jaar worden. Daarnaast zijn er ook grote opblaasbare verkeersborden waar we alle leeftijden die men wenst op kunnen zetten.”

Uniek bij de Verhuurschuur is de slecht-weer-garantie. “Deze handteren we nu enkele jaren en daar krijgen we zeer positieve reacties op. De meeste spelen en springkussens die we verhuren moet je buiten gebruiken. Als het dan slecht weer is dan is dat voor niemand leuk. Huurders kunnen de spullen niet of nauwelijks gebruiken en wij krijgen alles nat terug.” Vandaar dat de Verhuurschuur sinds enkele jaren de slecht-weer-garantie heeft. “Blijkt dat het weer te slecht is dan kan men gewoon gratis de huur annuleren of verzetten naar een andere datum.”

Tijdig reserveren van de gewenste materialen is wel verstandig. “We hebben wel heel wat verschillende spullen, maar als men een bepaald springkussen of spelmateriaal wil huren, dan is reserveren inderdaad wel verstandig. Dat kan via onze website.” Mark vertelt dat er regelmatig geïnteresseerden spontaan langs komen om zaken te huren. “Maar dat kan niet. We hebben hier alles ingepakt en we kunnen niet even snel een kussen of pop opzetten om te laten zien hoe deze er uit ziet. Daarvoor kan men op onze website terecht en het daar ook direct reserveren. Vervolgens krijgt men via mail een bevestiging met tijden van ophalen en terugbrengen.”

De volledige collectie is via www.deverhuurschuur.nl te bekijken. Direct online reserveren is ook mogelijk. Telefonisch is meer informatie te krijgen op 0485 - 32 56 34.