VoiceMill is actief aan het repeteren in de aanloop naar het Korenfestival op 2 april in Kasteel Tongelaar in Mill. Tijdens de repetities spatten het enthousiasme en de energie er nu al vanaf, dus dat belooft wat!

Ieder jaar zoeken we naar manieren om een bijdrage te leveren aan mensen in de gemeente. Zo hebben we er dit jaar voor gekozen om opnieuw mee te doen aan de actie ´NL doet!´ VoiceMill verzorgt daarvoor dit jaar een optreden voor de bewoners van Aldenhorst, drinkt samen met hen koffie en haalt hen, indien nodig, van en naar de kamers.

Ook plannen we voor de leden zelf regelmatig verschillende activiteiten. Zo volgden we in december een Djembee workshop, verzorgd door een van onze eigen muzikanten. Het zelf maken van opzwepende muziek op verschillende djembees uit Gambia, Guinee en Senegal, op kpanlogo's uit Ghana en conga's uit Zuid Amerika, werd door velen een bijzondere ervaring gevonden.

En, zoals we al eerder hebben genoemd, wordt VoiceMill inmiddels al enkele maanden muzikaal ondersteund door de drie bevlogen muzikanten Henk van Abel, Jan Hendriks en Ton van de Ven. Henks muzikale carrière startte toen hij in militaire dienst een gitaar kreeg, waarna hij met zijn broer op vele bruiloften en partijen en met de band Spirit gespeeld heeft. Henk is Millenaar en inmiddels woonachtig in Rijkevoort. Jan, geboren én getogen Millenaar, speelt (bas)gitaar, contrabas en trombone, in diverse jazzbands, een bigband en gipsy band. Hij houdt van jazz en lichte muziek en het notenlezen heeft hij geleerd bij de Harmonie. Ton woont in Cuijk en heeft een voorliefde voor slagwerk. Hij verzorgt al jarenlang vanuit zijn bedrijf djembélessen en workshops. Gitaarspelen heeft hij zichzelf aangeleerd en hij speelt in een rockband en twee begeleidingscombo’s. Interessant om meer over de muzikanten te lezen? Kijk dan op www.voicemill.nl.

VoiceMill is blij met hun enthousiaste inzet!