Zondag 12 maart a.s. opent uitvaartonderneming van Dijk in Mill en Sint Hubert tussen 11.00 en 16.00 uur de deuren van haar uitvaartcentrum en het politiemortuarium van de regio Noord-Brabant.

Iedereen kan dan een kijkje nemen en zich laten informeren door de medewerkers van Van Dijk en enkele andere branche gerelateerde organisaties.

Het uitvaartcentrum van Van Dijk bestaat uit drie sfeervolle rouwkamers en een ruime aula. Twee rouwkamers zijn ingericht als zogenaamde 24-uurskamers, waar nabestaanden onbeperkt toegang hebben tot hun overleden dierbare. De aula is geschikt voor de ontvangst van ca. 125 gasten. Het is ook mogelijk dat Van Dijk hier een koffietafel, samenzijn en/of afscheidsdienst verzorgt.

Regionale politiemortuarium

Het uitvaartcentrum biedt ook ruimte aan het regionale politiemortuarium. Hier worden alle overledenen uit de regio naar toe gebracht, bij wie mogelijk nader forensisch onderzoek naar de doodsoorzaak plaatsvindt. Na vrijgave van het stoffelijk overschot door de Officier van Justitie wordt de overledene overgedragen aan de nabestaanden. Zij nemen daarna contact op met de uitvaartonderneming die de uitvaart gaat verzorgen.

Andere deelnemers

Tijdens onze open dag stellen nog vier gelieerde ondernemingen zich voor, waarmee Van Dijk geregeld samenwerkt. Het gaat om Martin Beek van MBalm, specialist in thanatopraxie ofwel licht balsemen. Hierdoor kan een overledene zonder koeling worden opgebaard en blijft de natuurlijke en vertrouwde uitstraling langere tijd behouden. Ook Ton van Raaij, begeleider bij afscheidsdiensten in o.a. uitvaartcentra, crematoria en andere locaties is aanwezig om meer te vertellen over zijn mogelijkheden. Sieradenontwerpster Diny van der Kroon toont haar collectie van vingerafdruk- en as sieraden ter nagedachtenis aan overleden dierbaren. Bloemist The Florist uit Mill is aanwezig met voorbeelden van rouwbloemstukken.

Adresgegevens

Het uitvaartcentrum van Van Dijk is gevestigd aan de Wanroijseweg 42 te Mill. De uitvaartverzorgsters en hun collega’s zijn aanwezig op de open dag op 12 maart tussen 11.00 en 16.00 uur en zullen de bezoekers ontvangen en rondleiden en de eventuele vragen beantwoorden. Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.