Tonio

Elke derde woensdagavond van de maand is het in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill tijd voor het Filmhuis. Zo ook op woensdag 15 maart. Dan start om 20.00 uur de Nederlandse film Tonio.

Tickets kosten 5,00 euro en dat is inclusief een consumptie. Ze zijn op stoelnummer te reserveren via de rubriek Filmhuis op www.myllesweerd.nl en zijn uiteraard ook af te halen aan de balie van Myllesweerd.

Woensdag 15 maart 20.00 uur

Tonio
Op Eerste Pinksterdag 2010 fietst de 21-jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt onderweg geschept door een auto en komt hierbij om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen. Terwijl Mirjam hard vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, doet Adri het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven. Zijn gedachten worden voortgedreven door twee dwingende vragen: wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan de ramp, en hoe kon dit ongeluk plaatsvinden? Een zoektocht naar het wat en het hoe, die leidt langs verschillende ooggetuigen, vrienden, politieagenten en artsen. Zo reconstrueert hij het leven van zijn zoon in een radeloze queeste naar zin en betekenis.

Woensdag 19 april 20.00 uur

Elle
Michèle (Isabelle Huppert) lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.

Woensdag 3 mei 14.00 uur (kinderfilm)

Huisdiergeheimen
Huisdiergeheimen is de recentste kaskraker van de makers van de Verschrikkelijke Ikke en Minions-films en beantwoordt eindelijk de vraag: wat doet jouw huisdier als je niet thuis bent? Als hun baasjes weg zijn roddelen de huisdieren met hun vrienden, stillen ze hun lekkere trek en geven ze uitbundige feestjes. Het avontuur begint wanneer een vertroetelde terriër en zijn nieuwe uitbundige “huisgenoot” verdwalen in de stadse jungle van New York.

Woensdag 17 mei 19.30 uur (Ladies night inclusief diverse stands)

Bridget Jones’s Baby
Nadat Bridget Jones heeft gebroken met Mark Darcy loopt haar leven niet helemaal volgens plan. De vrijgezelle 40-plusser besluit zich weer te concentreren op haar baan als top producer en zich weer te omringen met oude en nieuwe vrienden. Voor een keer heeft Bridget alles onder controle. Dan krijgt haar liefdesleven een wending. Ze ontmoet de onstuimige Amerikaan Jack, de minnaar die alles is wat Mark niet was. Wanneer ze zwanger raakt is er slechts één kink in de kabel: ze kan slechts met 50% zekerheid zeggen wie de vader is.

Meer

Bekijk het overzicht van film- en theatervoorstellingen in Myllesweerd via de website www.myllesweerd.nl, like de Facebookpagina of volg Myllesweerd op Twitter.