Op zondag 9 april vieren we palmpasen. Dat is de zondag voor Pasen! We vieren dan de intocht van Jezus in Jerusalem.

Om hier aan terug te denken maken we thuis een Palmpasenstok. We nodigen alle kinderen uit hier aan mee te doen.

De stok maak je door twee stukken hout als een kruis aan elkaar vast te binden. Het kruis doet denken aan Jezus die in Jerusalem het kruis moest dragen.

Je kunt bovenop de stok een broodhaantje zetten, wat doet denken aan de haan die drie keer kraaide toen Petrus had gezegd dat hij Jezus niet kende, omdat hij bang was voor de vijanden van Jezus. Maar ook de haan die kraait dat er een nieuwe dag komt, de dag van het paasfeest.

Je kunt verder de stok nog versieren als je zelf wilt. Je kunt er 2 mandarijntjes (die staan voor de sponzen met water en azijn die Jezus dronk aan het kruis), slingers van pinda’s en snoepjes (de krans staat voor de kroon van Jezus de koning) in hangen. De cijfers 12 (van de 12 apostelen) en 30 (van de 30 eurocenten waarvoor Judas Jezus verraadde) kun je gebruiken voor de aantallen snoepjes, pinda’s of krentjes Het is leuk als je ook ergens op je stok je naam zet. Je stok wordt in de kerk nog gezegend en krijgt een gezegend palmtakje. Dat herinnert aan de takken waarmee de mensen zwaaiden naar Jezus toen hij op een ezeltje Jerusalem binnen reed. Gebruik mooie felle kleuren, eitjes en een zonnetje, dit om te vieren dat Jezus na zijn dood aan het kruis weer uit de dood opstond. Het leven is sterker dan de dood. Een nieuw leven begint!

De viering van Palmpasen is op zondag 9 april om 10.00 uur in de H. Willibrorduskerk in Mill. Deze viering is geen gezinsviering, daarom mag je ook met je Palmpasenstok zondag 9 april om 10.40 uur naar de ontmoetingsruimte achterin de kerk komen.

De pastoor zal je Palmpasenstok zegenen na de communie van de Palmpasenviering. Na afloop van de viering gaan we met z’n allen naar Zorgcentrum Aldenhorst om de Palmpasenstokken uit te delen aan de bewoners.

Veel plezier met het knutselen en graag tot dan!