Foto: Cockie Kremers

De vijf gemeenten van het Land van Cuijk werken al op veel onderwerpen samen. Maar past de huidige samenwerking wel bij de ambities en maatschappelijke opgaven waar het Land van Cuijk voor staat? Hoe kunnen zij het beste samenwerken?

Om een goed en afgewogen besluit te kunnen nemen over de toekomst, hebben de gemeenteraden van het Land van Cuijk besloten een onderzoek uit te laten voeren naar de meest duurzame vorm van verregaande samenwerking. Belangrijk in dit onderzoek is de mening van de inwoners. Daarom worden in elk van de vijf gemeenten burgerbijeenkomsten voor de inwoners georganiseerd.

De mening van onze inwoners is in dit proces van groot belang,” vertelt Burgemeester Antoine Walraven. “Daarom worden er, naast gesprekken met de regio, ondernemers en maatschappelijke organisaties, in elk van de vijf gemeenten van het Land van Cuijk burgerbijeenkomsten voor de inwoners georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten worden inwoners geïnformeerd over het onderzoek en over de verschillende vormen van samenwerking tussen gemeenten. Men kan aangeven welke thema’s men belangrijk vindt voor de toekomst.”

Voor de gemeente Mill en Sint Hubert wordt deze bijeenkomst gehouden op dinsdag 18 april in Cultureel Centrum Myllesweerd, aanvang 19.30 uur.

De uitkomsten van de burgerbijeenkomsten helpen de gemeenteraden een nog beter beeld te krijgen van de belangrijkste thema’s in het Land van Cuijk, zowel op dit moment als in de toekomst. Door deze avond te werken met stellingen en stemkastjes wordt duidelijk welke thema’s burgers belangrijk vinden voor de toekomst van hun gemeente en die van het Land van Cuijk.

Meer weten?

Bekijk dan ook het interview over dit onderwerp met Burgemeester Antoine Walraven.