Het Comité 4 en 5 mei van de Gemeente Mill en Sint Hubert nodigt alle inwoners en belangstellenden uit voor de samenkomst ter herdenking van de gesneuvelde militairen en omgekomen burgerslachtoffers ten gevolge van de gevechtsacties op 10 en 11 mei 1940 in Mill, nu 77 jaar geleden.

De herdenking in de St. Willibrorduskerk, waarvoor een ieder wordt uitgenodigd begint om 18.45 uur. Vanaf 18.30 speelt het orkest van Harmonie Ons Genoegen uit Sint Hubert al enkele nummers voor u. De plechtigheid bij het monument aan de Langenboomseweg begint aansluitend om ongeveer 19.45 uur. Aan de herdenking werken mee: de Koninklijke Landmacht, Harmonie Ons Genoegen uit Sint Hubert, basisschool De Lens uit Mill, het Willibrordus kerkkoor en Scouting. Zeer verheugd is het Comité met de medewerking van het St. BarbaraGilde uit Sint Hubert.

Programma 4 mei herdenking

  • 18.45 uur: herdenkingsdienst in de St. Willibrorduskerk aan de Kerkstraat te Mill
  • 19.30 uur: verplaatsing naar het oorlogsmonument aan de Langenboomseweg
  • 19.40 uur: aanvang herdenkingsplechtigheid met dodenappèl, gevolgd door de eerste kranslegging en signaal ‘taptoe’
  • 20.00 uur: twee minuten stilte met aansluitend het Wilhelmus; daarna de herdenkingsrede van de burgemeester, het vervolg van de kranslegging, het voorlezen van een gedicht door een leerling van basisschool de Lens en ter afsluiting het defilé ca. 20.30 uur opstellen voor de verplaatsing terug naar Myllesweerd waar aansluitend aan de serenade nagepraat kan worden onder het genot van een kop koffie.