Vrijdagmiddag 1 september 13.30 uur Lya de Haas - Brabantse middag

Dit jaar bestaat Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill precies 5 jaar. In april 2012 werd Myllesweerd officieel geopend. Om dit jubileum te vieren zijn er bij het begin van het nieuwe theater- en filmseizoen een aantal extra gratis voorstellingen.

Voor de show van Lya de Haas op vrijdagmiddag 1 september en Rob Scheepers op zaterdagavond 2 september waren vanaf vandaag, maandag 15 mei zolang de voorraad strekt gratis kaartjes af te halen. De beschikbare 350 tickets voor Rob Scheepers waren binnen 4 uur allemaal weg.
Voor Lya de Haas zijn nog wel gratis tickets verkrijgbaar. Dit kan bij de balie van Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Deze zijn uitsluitend af te halen, telefonisch of per mail reserveren is niet mogelijk. Per persoon zijn 4 gratis kaartjes verkrijgbaar, op is op.

Vrijdagmiddag 1 september 13.30 uur Lya de Haas - Brabantse middag
De Brabantse Lya de Haas behoeft bij de echte liefhebber van dialectmuziek weinig introductie. Het nummer Ons lieve vrouwke is ongetwijfeld haar bekendste nummer en is te horen bij zowel trouwerijen als uitvaarten. Maar ook op de echte Brabantse middagen en avonden mag dat nummer niet ontbreken.
Lya zal op vrijdagmiddag 1 september samen met Hennie Korsten in Myllesweerd ook zeker dat nummer live spelen en zingen, maar daarnaast nog heel wat andere nummers uit haar grote Brabantse repertoire.
Naast Brabantse muziek is er deze middag ook informatie over Mill van vroeger. Hiervoor zal Hub Verstraaten in de Millse geschiedenis duiken en aan de hand van beelden Mill van vroeger laten herleven.

Zaterdagavond 2 september 20.15 uur Rob Scheepers - Schroot
“Wil jij hier nog iets van bewaren? Anders gaat het naar de schroot.” Met die vraag duwden Rob’s ouders hem een kratje in zijn handen met oude videobanden, tijdschriften en cassettebandjes. En óf hij iets wilde bewaren: zijn complete pubertijd zat in dat kratje! In ‘Schroot’ mijmert Rob of het vroeger écht wel beter was. Met een leeg cassettebandje naar een vriend fietsen om de nieuwe plaat van Prince op te nemen had zijn charme - een charme die inmiddels ingehaald lijkt door inwisselbaarheid. Maar is dat eigenlijk wel zo erg? Aan de hand van scherpe, hilarische en herkenbare verhalen schetst Rob zijn worsteling met de vooruitgang.
Rob was te zien in de tv-reeks van Padoem Patsss (De oneliner show) (VARA/BNN) op NPO3. Ook bracht hij wekelijks de rubriek 'De week in oneliners' bij Martijn Muijs op Radio Veronica en was hij op diverse andere radiozenders te horen. Hiernaast is Rob actief als columnist, fervent twitteraar en Tonprater.

Films

Ook zijn er 3 gratis films ter gelegenheid van dit 5-jarig jubileum van Myllesweerd. In het Filmhuis draait woensdag 30 augustus om 19.00 uur een jeugdfilm, op donderdag 31 augustus om 15.00 uur een kinderfilm en zondagochtend 3 september is er om 11.00 uur een familiefilm te zien. Ook deze 3 films zijn helemaal gratis te bezoeken. Welke films er zullen draaien is nog niet bekend. De Filmcommissie wil namelijk graag inspelen op de actualiteit en wensen van bezoekers.

Open dag

Zondag 3 september is er na de familiefilm ook een open dag in Myllesweerd. Huurders en gebruikers van Myllesweerd kunnen zich die middag aan het publiek presenteren.

Meer

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten in en rond Myllesweerd? Like dan de Facebookpagina, volg Myllesweerd op Twitter of zie www.myllesweerd.nl.