Foto: Cockie Kremers

Aanstaande zondag (28 mei) wordt voor de 5e keer het Brabants Oerparcours in Mill gehouden. Zo’n 500 deelnemers zullen die dag vanaf 10.30 uur in de Kanaalzone en Groespeel deelnemen aan deze laagdrempelige survivalrun.

Start en finish zijn ter hoogte van de ingang van Fitland aan de Hoogveldseweg / Langenboomseweg. Uiteraard is publiek van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. De laatste deelnemers zullen rond 15.30 uur aan hun run beginnen. Nog niet ingeschreven maar wilt u toch deelnemen? Check www.oerparcours.nl en dan Inschrijven.

Oerparcours

Dit keer is het voor de 5e keer dat het Brabants Oerparcours wordt georganiseerd, een jubileumeditie dus. De organisatie hiervan is in handen van Stichting Beweegtuin Mill en Ontdek Mill met ondersteuning van Stichting Activiteiten Mill. De survivalrun met diverse hindernissen is zo’n 6 kilometer lang en ook geschikt voor niet geoefende sporters en kinderen vanaf 10 jaar. Zij kunnen overigens uitsluitend deelnemen in de categorie ouder/kind. Vanaf 14 jaar is individueel deelnemen wel mogelijk en ook als duo of Quattro kan ingeschreven worden voor het Oerparcours. De kosten bedragen 15,00 euro per persoon. Hiervoor ontvangt men tevens een Oerparcours T-shirt, wat te drinken (mede aangeboden door Fitland) en een leuke herinnering.

Welkom

Ook publiek is van harte welkom tijdens deze survivalrun. Men kan langs het parcours de diverse hindernissen bezoeken en zien hoe de deelnemers deze gaan bedwingen. Maar ook bij de start en finish is het een en ander te beleven. Daar kan men ook terecht voor een hapje en drankje. Dit kan ook op het terras van restaurant Des Werelds (Fitland) wat tijdens het Oerparcours geopend is.

Vrijwilligers gezocht

De organisatie van het Oerparcours kan altijd vrijwilligers gebruiken om te assisteren bij de hindernissen. Tijd? Bel 06 - 55 17 34 52 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..