Foto: Anny Minten

Het was mooi weer tijdens de rolstoelwandeling op 1 juni van de SWOM en de stemming zat er goed in. Het hoedengehalte onder de deelnemers in de rolstoelen was hoog door het warme weer.

Bij de intekening was er de gebruikelijke georganiseerde chaos, maar even later was iedereen bij een groep ingedeeld. Toen kon wethouder Erik van Daal zijn ludieke openingshandeling verrichten. Met verachting voor zijn eigen hoogtevrees klom de sportieve Erik over een ladder en opende het hek van de Hinde, zodat deelnemers met begeleiders naar buiten konden stromen Langenboom in.

Fruithapjes

De landelijke route voerde langs de dieren in de weilanden en mooie boerenhoeven. Bij Fysiotherapie Langenboom werden de groepen gastvrij ontvangen door Tenny van der Zanden. De deelnemers, duwers en veiligheidsvrijwilligers werden gelaafd door de vrijwilligers van de cateringgroep, die heel wijs gezorgd hadden voor koude drankjes en fruithapjes. Muziek van Tonnie en Piet Willems maakte de sfeer gezellig. De route werd vervolgens ongestoord vervolgd naar activiteitenpark de Hinde.

Tent

Iedereen vond schaduw in de grote tent van het activiteitenpark, die daar al stond voor Langenboms Buuten. Ook daar vlaai en hapjes en drankjes. Rob Vloet, voorzitter SWOM en organisator Guus Fonteijn openden de middag. Vervolgens genoot iedereen van zang en spel onder leiding van Arlette van Hout van het seniorenkoor “Zanglust” uit Langenboom. Daarna was er een optreden van Piet en Tonnie Willems, die met hun repertoire prima inspeelden op de doelgroep. Tenslotte traden kinderen uit Langenboom op. “De vrolijke nootjes” zongen en speelden liedjes die het publiek kon meezingen. Daar werd graag gebruik van gemaakt en de armen gingen regelmatig omhoog. Iedereen was het erover eens, het was een heel mooie middag: “Wij hebben genoten”, was overal te horen. Corry Toonen van de Zonnebloem sloot de middag af met welgemeende woorden en een hartelijk wel thuis.