Sea-Devils dive team Mill bestaat dit jaar 25 jaar. Dit jubileum vieren ze uiteraard met verschillende activiteiten. Een aantal speciaal voor leden en oud-leden, maar ook komt er een groots opgezette en vooral spectaculaire open dag.

Dit op zondag 11 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur in hun club-plas aan de Langenboomseweg 112 in Mill. Toegang is natuurlijk helemaal gratis.

Open dag

De Sea-Devils beloven een spectaculaire dag op zondag 11 juni. Dit met demonstraties van zowel de brandweer Mill als ook Reddingsbrigade Erica. Met deze twee organisaties hebben de Sea-Devils een goede relatie en werken ze regelmatig samen.

Demonstraties

Zo oefent het ORT (oppervlakte water reddingsteam) van de brandweer regelmatig in de plas van de Sea-Devils. Dat omdat ze daar uitstekende faciliteiten hebben om levensecht een oppervlakte water redding te oefenen. Tijdens de open dag zal de brandweer dan op een tweetal reddingen simuleren.

Ook is er de samenwerking met de reddingsbrigade Erica waarmee de Sea-Devils bijvoorbeeld de Unox Nieuwjaarsduik in de Kuilen beveiligen. Erica zal tijdens de open dag op 11 juni een reddingssenario demonstreren.

Ervaren

Verder is er op deze dag een groot zwembad opgesteld waar belangstellende kunnen ervaren hoe het is om met perslucht onderwater te ademen. Mocht men dit willen uitproberen, neem dan zwemkleding mee, er is uiteraard kleedruimte aanwezig. Verder zijn op het terrein een aantal stands te vinden, waar veel over duiken en duikapparatuur getoond wordt.

Duiken

En als of het niet op kan, zal er de hele dag door gedoken worden door duikers van bevriende duikverenigingen uit de regio. Als klap op de vuurpijl natuurlijk DEVILS WRECK. Nederlands grootste kunstmatig gebouwde wrak, waar duikers hun oefeningen kunnen houden om zo de wraken over de rest van de wereld veilig te kunnen beduiken.

Meer weten?

Check dan ook de site www.duiken-in-mill.nl en bekijk een interview in de rubriek video op www.inmill.nl.