Op vrijdagavond 29 en zaterdagavond 30 december 2017 is er voor het eerst De Neije Krant Oudejaarsconference. Deze cabaretshow met de titel “Maar... we zijn er nog niet!” zal die avonden gehouden worden in Theater Myllesweerd in Mill.

Het initiatief hiervoor is genomen door Jan Volleberg en Tom Raaijmakers uit Wilbertoord samen met De Neije Krant. Het beloven humoristische en muzikale avonden te worden met een terugblik op 2017. Hierbij komen zowel lokale, regionale als landelijke gebeurtenissen aan de orde. Maar natuurlijk kijken Jan en Tom ook alvast naar 2018.

Idee

Jan Volleberg (1982) en Tom Raaijmakers (1996) nemen als “De kom maar eens langs als je in de buurt band” al enkele jaren deel aan de pronkzittingen in Wilbertoord. “Bij een van onze avonden dat we teksten aan het schrijven waren opperde we, als we eens een oudejaarsconference gaan maken,” vertelt Jan. “Daar bleef het toen bij. Maar de repetitie daarna zeiden we tegen elkaar, als we dat eens echt gingen doen.” Tom vertelt dat het idee hen niet los liet en dat ze uiteindelijk besloten het eens verder uit te werken. “We hebben het idee voorgelegd aan Corné Kremers, we hebben het verder uitgewerkt en op zaterdagavond 30 december is het dan zover.” Jan: “We hebben er enorm veel zin in, maar het is ook wel spannend.”

Ervaring

Zowel Jan als Tom zijn lid van de Wilbertoordse toneelvereniging Internos en speelden al diverse rollen. Vooral Jan heeft daarnaast ook ervaring als cabaretier. “Her en der in het land heb ik op podia gestaan tijdens cabaretfestivals. Ook heb ik een jaar of 7 columns gedaan over actualiteiten bij de Lokale Omroep Mill en wekelijks verzorg ik in De Neije Krant Millie en Hubert.” Verder zijn de heren ook muzikaal. Tom: “Ik speel bas en wat gitaar, maar vooral Jan is de muzikant van ons tweeën. Hij speelt gitaar, piano, keyboard en ukelele.” Deze instrumenten en hun muzikaliteit zal ongetwijfeld ook te horen en zien zijn in de Oudejaarsconference.

Oudejaarsconference

“Alle 2 noteren we al vanaf 1 januari wat er zoal gebeurt,” vertelt Jan. “Grappig is dat Tom andere nieuwsfeiten opschrijft als ik. Dat wil dus zeggen dat we een gevarieerde show zullen krijgen.” Over inspiratie hoeft niemand zich zorgen te maken. Tom: “Als we aan het schrijven zijn voor de pronkzittingen moeten we veel grappigs weggooien. Dan hebben we namelijk maar 20 minuten. Bij de Oudejaarsconference hebben we 2 keer 45 minuten.” “In de show zal vooral wat er op gemeenteniveau en in onze regio gebeurt centraal staan,” vult Jan aan. “Maar natuurlijk zullen ook de landelijke verkiezingen en de formatie perikelen de revue passeren, Trump zal ook zeker voorbij komen en we kunnen alvast naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 kijken.”

Tickets

De show van zaterdagavond 30 december is volledig uitverkocht. Voor de show van vrijdagavond 29 december zijn nog wel kaartjes beschikbaar. Deze zijn a 10,00 euro af te halen bij de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.