Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juli 2017 is er in het Landschapspark in Mill een splinternieuw 3-daags evenement te vinden onder de naam Zotte Zomer Festival.

Het wordt georganiseerd door het toeristische en recreatieve platform Ontdek Mill met steun van Albert Heijn v.d. Ven, Stichting Activiteiten Mill, Ondernemers Collectief Mill en de lokale horeca. Het is een lang weekend met nostalgische attracties, foodtrucks, horeca, muziek en entertainment in nostalgische sfeer, opstijgende ballonnen, een streekmarkt en op zondag zal ook de All American Day deel uit gaan maken van dit festival. Alle dagen is het Zotte Zomer Festival gratis toegankelijk.

Initiatief

“Diverse mensen liepen al een tijdje met wat ideeën om een nieuw evenement in het Millse Landschapspark te organiseren,” vertelt Ad Heijs. Hij is samen met Cockie Kremers, Jeroen van den Heuvel en Corné Kremers initiatiefnemer van dit Zotte Zomer Festival. “Alle ideeën hebben we op een hoop gegooid en daarmee zijn we aan de slag gegaan. Na veel brainstormen en gesprekken met verschillende partijen, is het concept van het Zotte Zomer Festival vorig jaar zomer geboren.”

Ontdek Mill

Al snel in het traject namen de initiatiefnemers contact op met het toeristische en recreatieve platform Ontdek Mill. Jeroen: “Het Zotte Zomer Festival willen we een regionale uitstraling geven en daarmee bezoekers uit de hele regio trekken. Het is het weekend dat de scholen vakantie krijgen, in andere delen van het land is dan de vakantie al begonnen, dus zijn er ook in onze regio veel toeristen en vakantiegangers actief. Die willen we ook naar ons festival trekken. Dat is ook het doel van Ontdek Mill en vandaar dat we de handen ineen hebben geslagen.”

Samenwerking

Maar niet alleen Ontdek Mill reageerde enthousiast op de plannen. “We hebben op een gegeven moment onze plannen ook toegelicht aan de lokale horecaondernemers. Want we willen graag met zoveel mogelijk lokale partijen samenwerken om gezamenlijk dit project op te pakken en te laten zien wat we zo kunnen bereiken. De lokale horeca was ook meteen enthousiast en vandaar dat zij gezamenlijk de horeca zullen verzorgen.”

Nostalgisch

Het Zotte Zomer Festival krijgt een nostalgische uitstraling. Ad: “Dat met een aantal nostalgische attracties zoals een 20 meter hoog reuzenrad uit de jaren 30, een spin uit de jaren 40 en een treintje uit 1895. Ook komt er natuurlijk een draaimolen.” Bij Albert Heijn vd Ven kan men vanaf deze week sparen voor gratis attractiekaartjes. “Maar ook de rest van het festival zal nostalgie uitstralen. De horeca komt in een schiettent van vroeger en als feesttent komt er een ouwe autoscootertent te staan. Maar ook de foodtrucks hebben die nostalgische uitstraling, de markt krijgt kramen die bij deze sfeer passen en natuurlijk ook de muziek en het entertainment stemmen we helemaal af op de beoogde sfeer.” Jeroen vindt het ook belangrijk aan te geven dat het Zotte Zomer Festival helemaal gratis toegankelijk is. “Dat was de basis van ons idee en zo hopen we jong en oud diverse malen dat weekend op het Zotte Zomer Festival in Mill te kunnen begroeten.”

Video

Bekijk ook het video-interview met Ad en Jeroen op www.inmill.nl.

Data

  • Vrijdag 14 juli 2017 van 18.00 uur tot 01.00 uur
  • Zaterdag 15 juli 2017 van 14.00 uur tot 01.00 uur
  • Zondag 16 juli 2017 van 11.00 uur tot 22.00 uur

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen van dit Zotte Zomer Festival 2017 door regelmatig op de site www.zottezomer.nl te kijken. Like ook de bijbehorende Facebookpagina.