Het is weer zover. Op zondag 9 juli is het weer open imkerijdag. Ook in Mill kunt u dan bij de imker terecht. Hij opent zijn imkerij voor u van 11.00 tot 16.00 uur. U kunt dan een kijkje nemen achter de schermen.

U kunt het gereedschap bekijken dat een imker gebruikt. Een kastbeitel. Een beroker. Een kap. U krijgt uitleg over verschillende soorten kasten. Er is een imker die zelf nog traditionele korven maakt en nog veel meer. En natuurlijk ook de bijen zelf.

Deze keer is de imkerij gelegen aan de Achterdijk 24 in Mill. Midden in een prachtig aangelegde tuin. Alleen de tuin is al een bezoekje waard. En natuurlijk wordt er uitleg gegeven over het leven van de bijen dat nog verrassend complex is. Hoe ontwikkelt een volk zich en wat zijn de verschillende taken die bijen uitvoeren?

Want een bij zijn betekent niet alleen honing binnen slepen. Er zijn een groot aantal verschillende taken. En ook een jonge bij moet eerst ervaring opdoen voordat ze de wijde wereld in mag om naar nectar te zoeken. Een bijenvolk kent dus een behoorlijk ingewikkelde organisatie met strikte regels. Iets waar de imker rekening mee moet houden. Je kunt dus niet zomaar op ieder moment een volk binnen vallen.

Maar u kunt er ook achter komen wat u zelf kunt doen om de bijen te helpen. In uw tuin bijvoorbeeld. Of op uw balkon. En u mag bij de bijen zelf kijken natuurlijk Onder begeleiding van een ervaren imker. Niet in de kast. Dat zou te onrustig worden. Toch, als u dat graag wilt kan dat ook U kunt zich dan opgeven voor de meeloopcursus die de vereniging ieder jaar weer organiseert. U mag dan letterlijk meekijken over de schouder van de imker. Vraag er gerust naar bij een van de aanwezige imkers. Hij zal u er graag mee over vertellen.

Kortom. De open imkerijdag. Een bezoekje dat garant staat voor een leuke en interessante middag. U bent welkom. Van 11.00 tot 16.00 uur. Aan de Achterdijk 24 te Mill. Tot dan.