17 jaren was ze actief als docent blokfluit, saxofoon en klarinet bij de Langenboomse muziekvereniging Amicitia en heel wat kindertjes hebben bij juffrouw Jet hun eerste nootjes gespeeld. Zondag 2 juli werd er in een overvol repetitielokaal Ut Bloasschuurke afscheid genomen van Jet samen met haar leerlingen en oud leerlingen.

Voorzitter Sjaak Beelen roemde de verdiensten van Jet Hendriks. Ze kwam wekelijks vanuit Heijen in Langenboom de leerlingen les geven op weg naar tal van examens A, B,C en zelfs D. Examens in Tilburg en later toen de gezamenlijke opleiding van de muziekverenigingen in Mill van start ging gewoon binnen onze eigen gemeente. Hoeveel kinderen Jet op les heeft gehad in de voorbije 17 jaar wist ze niet precies meer maar in ieder geval heel erg veel zo vertelde ze. De reden dat Jet stopt heeft te maken met het feit dat ze een jaartje ouder wordt en al haar Amicitia leerlingen muziekexamen gingen doen waaronder zelfs een examen D kandidaat. Nu zij allemaal geslaagd zijn vond Jet het tijd worden om te stoppen. Uit handen van de Voorzitter kreeg zij als blijk van waardering een beeld overhandigd. Het beeld voorstellende een klarinettist is gemaakt door Jac Merkx. Jet Hendriks wordt opgevolgd door Marjo van de Locht (Blokfluit) en Marike van de Lee (Klarinet en Saxofoon)

De Amicitia leerlingen welke geslaagd zijn: Luka Vlek snare trom diploma A, Esther van Schijndel Klarinet A, Liena van Schijndel Klarinet A, Inge van Gaal Klarinet B, Anne Willemsen klarinet B, Oscar van Schijndel Saxofoon B, Kyara van Ras dwarsfluit C, Margo Emons dwarsfluit C en Koen Obereye Saxofoon examen D.

De huldiging van Jet met haar examenleerlingen vond plaats na een zeer geslaagd zomerconcert die zondagmiddag op maar liefst drie locaties. De leden van Slagwerkgroep Dynamic onder leiding van John Klaus en het Orkest onder leiding van John Derks gaven drie mini concerten bij de familie Van Kuppenveld, De familie Van Dalen en de Familie Loeffen. De voorzitter bedankte genoemde families voor hun gastvrijheid. Het was overal gezellig druk en veel publiek reisde met de muzikanten per fiets of auto mee van locatie naar locatie. Net als de vrachtwagen gesponsord door firma Albers, met daarop het slagwerkinstrumentarium.

Tijdens de drie concerten vertelde Beelen aan het publiek dat aanwas van leden van groot belang is voor het voortbestaan van de muziekvereniging. Van onderuit worden initiatieven genomen om tot een z.g. blokfluitklasje te komen van Basisschoolleerlingen van Ut Stekske en van bovenuit start men een 30+ klas. Onder het mom men is nooit te oud om te leren komt muziekvereniging Amicitia deze groep mensen uit Langenboom tegemoet en start met een zogenaamd 30+ muziekklasje voor volwassenen. Iedereen die muziek wil leren maken is welkom. Of het nu om een blaasinstrument gaat, slagwerk of Gitaar en toetsen. Met ingang van het nieuwe schooljaar 2017/2018 worden de lessen van een uur wekelijks gehouden in het Bloasschuurke aan de Dominicanenstraat in Langenboom door enthousiaste muzikanten. Gezelligheid staat voorop. Gestart wordt met de basisbegrippen in de muziek zoals het muziek lezen. Maar al heel snel komen daarbij ook de muziekinstrumenten aan bod en gaat men ook daadwerkelijk muziek maken.

De muzieklessen zijn geheel gratis. Mocht er gekozen worden voor een blaasinstrument of slagwerk dan kan muziekvereniging Amicitia daarin faciliteren. Na afloop van het seizoen volgt er geen examen maar een gezamenlijk concert met de muziekvereniging. Daarna zal de muziekvereniging u adviseren in een vervolgtraject. In de gemeente Mill zijn daar gelukkig volop mogelijkheden. Zo kunnen zij die gekozen hebben voor een blaasinstrument of slagwerk terecht bij de eigen gezamenlijke muziekopleiding van de muziekverenigingen maar ook Music Fun is een heel goed alternatief. Zeker voor gitaar en toetsen. Muziek maken is leerzaam, sociaal, gezond, bindt en is internationaal. Het mooie daarvan…..Men is nooit te oud om het te leren.

Er wordt gestart met een gezellig maar leerzaam 30+ klasje voor beginners en een 30+ klasje voor gevorderden. (Mensen welke in het verleden ooit muziek gemaakt hebben of mensen welke eens een keer een geheel ander muziekinstrument willen leren bespelen.

Mocht u dit de kans van uw leven vinden geeft u zich dan op bij Paula van der Heijden 06 - 22 23 39 15 e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Hetty of Peter van Druten 06 - 12 94 78 96 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..