Alweer voor de 5de keer gaat Solex-Maniacs eind augustus deelnemen aan de 24-uurs solexrace in Heeswijk-Dinther voor KIKA. Om een leuk geldbedrag mee te kunnen nemen gaan ze zaterdag 15 juli een actie houden om geld in te zamelen. En dit zal ook in Mill niet onopgemerkt blijven.

Sponsorrit

Ter voorbereiding van de grote 24-uurs Solexrace gaan ze dit jaar een sponsorrit rijden langs de adressen van alle teamleden om zoveel mogelijk geld op te halen. In elk dorp of stad waar ze dan aankomen, gaan ze met veel bombarie en spektakel sponsoren benaderen voor het fonds van Kika Kinderenkankervrij, en met dat bedrag en hun inzet hopen zij dat ze iets kunnen doen aan het leed dat kanker heet.

Noud Bongers uit Mill is ook lid van Solex-Maniacs. Vandaar dat de tocht komende zaterdag ook door Mill zal komen. Naar verwachting zal dit tussen 12.00 uur en 13.00 uur gebeuren. Ze verzamelen in het dorp rond het marktplein. Een mooi voorprogramma voor het Zotte Zomer Festival in het Landschapspark. Daar zijn vanaf 14.00 uur brommers van Wanne Walm Wanroij, auto’s VW Aircooled de Peel en een streekmarkt te vinden.