Drie zomerse avonden lang zijn er intieme BBQ-feestjes op het binnenplein van Kasteel Tongelaar in Mill. Er is live muziek en Chef-kok Hans staat achter zijn XXL BBQ-smoker.

Kom gezellig borrelen en luisteren onder de oude beuk of reserveer een tafeltje en prik een vorkje mee. “Muziek en BBQ op het plein” is zaterdag 5 augustus van 19 - 23 uur.

Desolation

Eén van de oudste nog actieve beat bands van Nederland. 5 augustus speelt Desolation, het Langenboomse bandje van Tongelaars eigen ‘Brabants Landschap vrijwilliger’ Toon van Lith. Elke donderdag is er een ploeg vaste vrijwilligers aan de slag op Tongelaar; snoeien, kappen, enz. Toon is er daar één van.

Desolation is als beatgroep opgericht eind 1966. Na enkele succesvolle jaren viel de groep uiteen door studie, huwelijk enz, waarna 4 leden besloten door te gaan met meer alternatieve rockmuziek en eigen nummers. Eind jaren 70 werd een Desolation reünie georganiseerd. Dit sloeg zo goed aan dat er nog verschillende plaatsvonden, waarop de groep besloot weer te gaan repeteren en optreden. Dit duurde tot ongeveer 2005, waarna de groep zichzelf ontbond. Maar het bloed kruipt, waar het niet gaan kan en 2 jaar geleden besloten 3 leden verder te gaan in akoestische vorm. Dit bleek een goede formule en zodoende kun je Toon (zang, gitaar, ukelele en mondharmonica), Willy (zang en gitaar en 12 snarige gitaar) en Tonny (bas en zang) regelmatig tegenkomen op festiviteiten, in café's en kleine zaaltjes. Desolation speelt muziek uit de jaren ’60, ’70 en '80. In hun repertoire komen the Stones voorbij, the Beatles, Bruce Springsteen, the Cats, Q65 enz. enz. Zij zijn één van de oudste nog actieve bands van Nederland.

Voor meer info of het reserveren van een tafeltje: stuur een mailtje naar Emil: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je alleen wil borrelen en muziek luisteren, ben je ook van harte welkom. Aanvang 19.00 uur. (Bij slecht weer gaan we naar binnen.) Kosten voor de BBQ zijn € 20,- per persoon.