Foto: Gerrit Vervoort

KBO Mill had zich ingeschreven om gebruik te maken van de museum plus bus. Deze bus is dan gratis, inclusief koffie bij aankomst en de entree. Dit is mogelijk omdat het gesponsord wordt door de BankGiroLoterij.

Mill had de voorkeur gegeven aan het Openlucht Museum in Arnhem. Er is een groepje geselecteerd vanuit Mill en Sint Hubert met begeleiders, in totaal 44 personen.

Via een toeristische route ging de heenreis en arriveerden we om 11.00 uur. Na een kopje koffie of thee werden we verdeeld in drie groepjes. Iedere groep kreeg een rondleiding met een gids tot 13.15 uur. Daarna was er een gezamenlijke lunch, die was voor eigen rekening. Vanaf 14.15 uur kon men nog op eigen gelegenheid wat gaan bezichtigen. Er loopt een treintje waar we ook met de rolstoel gebruik van konden maken. Op diversen plaatsen kan je dan uitstappen en bij een volgend treintje weer instappen. Omdat het weer niet al te gunstig was werd veel gebruik gemaakt van het treintje. Om 15.15 uur vertrok de bus weer huiswaarts via het mooie plaatsje Oosterbeek. Ondanks het minder mooi weer hadden allen toch genoten van zo’n extra dagje uit.

Dit is zeker voor een herhaling vatbaar en dan misschien een ander museum. Dank aan Marietje v.d. Elzen die er veel werk mee heeft gehad.

KBO Mill