Het bestuur en de fractie van Algemeen Belang ’90 organiseert een brede openbare achterbanbijeenkomst. Dit op woensdag 23 augustus om 19.00 uur in Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill. Op de agenda 1 onderwerp: Herindeling Land van Cuijk ja of nee?

Samenwerking

Al een hele tijd wordt er gesproken over de diverse mogelijkheden van samenwerking in het Land van Cuijk. De gemeente Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert hebben sinds enige tijd al 1 ambtelijke organisatie. Dat wil zeggen dat de ambtenaren in deze gemeenschappelijke organisatie werken voor 3 gemeentes. Elke gemeente is wel zelfstandig met een eigen college, gemeenteraad en een eigen beleid wat is afgestemd op wensen en behoeftes van de eigen gemeente.

1 Land van Cuijk

Maar volgens sommige is de huidige situatie niet voldoende. Per 1 januari 2023 zou 1 gemeente Land van Cuijk het beste zijn voor de toekomst. De gemeente Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis zouden worden opgeheven, er komt 1 ambtelijke organisatie met 1 burgemeester, wethouders en 1 gemeenteraad voor het hele Land van Cuijk. Deze nieuwe gemeente heeft dan zo’n 90.000 inwoners, een aantal wat volgens onderzoek nodig zou zijn om in de toekomst een bestaansrecht te hebben.

Uw mening

Ondertussen ligt er een advies wat is opgesteld na een aantal burgerbijeenkomsten en gesprekken met ondernemers, verenigingen en andere betrokkenen. De gemeenteraden praten hier eind van de maand over en in september worden er besluiten genomen. Maar voor de fractie van Algemeen Belang ’90 hierover met de andere partijen in gesprek gaat, wil men graag de mening van de eigen inwoners zelf horen.

Uitnodiging

Iedereen is van harte welkom op woensdagavond 23 augustus in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill om hier met het bestuur, fractie en alle andere belangstellenden over te praten. De bijeenkomst start om 19.00 uur.

Informatie

Wilt u graag tevoren de benodigde stukken ontvangen rond de diverse mogelijkheden? Stuur dan een mailtje met dat verzoek naar het secretariaat van AB’90 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..