In navolging op de verschillende kerkdorpen van onze gemeente zal in Sint Hubert dit jaar voor het eerst een Goede Doelen Week georganiseerd worden. Deze zal plaatsvinden in de week van 4 t/m 8 september.

Bij de Goede Doelen Week Sint Hubert zullen 9 goede doelen, die in het bezit zijn van een CBF-keurmerk, samen in één week gaan collecteren. Dit alles gebeurt onder toezicht van de dorpsraad Sint Hubert.

Wat is de aanleiding?

Het wordt steeds moeilijker voor de organisaties en verenigingen die dit regelen om collectanten te vinden, naast al het andere vrijwilligerswerk binnen de verenigingen. Hierdoor dreigen een aantal goede doelen buiten de boot te vallen en dus geen bijdrage meer krijgen. Ergernis over de vele deur- tot deuracties.

Wie doen er mee?

Alle landelijke collectes waarvoor de afgelopen jaren in Sint Hubert is gecollecteerd.

Wanneer?

De collecteweek is dit jaar vastgesteld van 4 t/m 8 september.

Wat houdt dit in?

Er wordt voortaan 1x per jaar gecollecteerd voor alle aangesloten landelijke doelen tegelijk in plaats van 9 maal apart.

Wat zijn de voordelen?

We komen nu maar 1 keer per jaar aan uw deur in plaats van 9 keer. Alle landelijke collectes waarvoor in Sint Hubert werd gecollecteerd, blijven gewaarborgd. De deelname is veel groter, door de manier waarop het georganiseerd gaat worden. Mensen zijn bewuster met de goede doelen bezig.

Wie doen er niet mee?

Acties vanuit de basisschool, loterijen, en verkoopacties van Sint Hubertse verenigingen blijven hun eigen acties enthousiast voortzetten. Deze kunt u dus gewoon aan uw deur verwachten.

Van wie komt dit initiatief?

Er kwamen geluiden vanuit de organisaties en verenigingen, dat men steeds meer moeite kreeg om vrijwilligers te vinden. Van daaruit heeft de dorpsraad dit initiatief genomen. Zij zien als belangrijkste reden de continuïteit van de collectes.

Omliggende dorpen zoals Wilbertoord, Langenboom en recentelijk ook Mill, hebben dit initiatief al eerder genomen. De ervaring uit de dorpen die hiermee zijn gestart zijn zeer positief.

Let de komende tijd goed op onze berichten in De Neije Krant, op www.sthubert.nu of www.inmill.nl.

Jullie horen nog van ons!

Namens de commissie: Tot ziens in De Goede Doelen Week van Sint Hubert.