Foto: Tien van Tienen

Muziek maakt veel los bij mensen. “Muziek uit onze jeugd brengt vele herinneringen naar boven. Het brengt ons terug naar momenten van vreugde en verdriet, van verliefdheid en afscheid. Dit gebeurd bij jong en oud. Daarom werd er afgelopen week op diverse locaties van zorgcentra Pantein een musical met liedjes vanaf de jaren vijftig tot tachtig opgevoerd.”

“Dit met de gedachte als het lastig wordt om naar het theater te gaan, komt het theater naar u toe”, aldus Henk Ermers Coördinator Informele Zorg voor regio Cuijk en initiatiefnemer van het binnenhalen van deze musical.

“Ik heb mijn hele leven voorbij zien komen”. Het is slechts één van de vele overweldigende reacties op ‘Zoals het Klokje thuis Tikt’, de nieuwste voorstelling van Stichting Vivendi. Inmiddels toeren ze door heel Nederland met deze voorstelling voor senioren en ouderen met dementie. Op 14, 15 en 17 augustus 2017 werd de voorstelling voor cliënten van Pantein gespeeld in Aldenhorst in Mill, Op ’t Hoogveld in Sint Anthonis, Castella in Cuijk en Madeleine in Boxmeer.

“Door samen liedjes van weleer te zingen ontstaat er niet alleen saamhorigheid, maar bijna een magische sfeer. Zachtjes mee neuriën, ogen die oplichten of handen die dirigeren. Emoties hangen in de lucht.” zegt Astrid Nijssen, directeur van Stichting Vivendi. “Theater van hoogstaande kwaliteit op maat gemaakt voor ouderen, op locatie”, dat is waar we voor staan met Stichting Vivendi.” Zorgcentra Pantein wil met deze voorstelling haar cliënten graag een leuk middagje/avondje uit bezorgen. Door het theater naar het zorgcentrum te brengen, kunnen cliënten gemakkelijk aansluiten.

Zoals het Klokje thuis Tikt

Door de terugkomst van Sophie in het kleine dorp Poepjanknor ontslaat er veel geroezemoes. Na het verlies van haar man in de oorlog is ze klaar voor een frisse start. Op haar werk in het ziekenhuis leert ze Greetje kennen, die smoorverliefd is op Klaas. Echter ziet de moeder van Greetje, het liever anders; want twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen.