Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag van 13.30u tot 14.30u de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met uw computer, laptop, tablet, mobiel etc. Die onderwerpen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

Gebruik een veilige webbrowser

Wellicht maakt ook u geregeld gebruik van internet. Internet is op vele manieren ontzettend handig, maar is tegelijkertijd de grootste bron van virussen en ander kwaadwillend gespuis. Een veilige webbrowser gebruiken die kwaadaardige software ver weg houdt van uw pc is dan ook een must.
Webbrowsers die als veilig beschouwd kunnen worden zijn:

  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Microsoft Edge, welke onderdeel is van Windows 10.

Internet Explorer komt in dit rijtje inderdaad niet voor. De reden hiervoor is dat Internet Explorer inmiddels een zeer oude browser is geworden die met name steeds onveiliger wordt omdat hij niet langer doorontwikkeld wordt.
Als u Internet Explorer nog steeds gebruikt, dan zal het u wellicht reeds zijn opgevallen dat Internetbankieren, en winkelen op het web vaak niet meer kan met deze browser.
Dit betekent in het kort dat wanneer u nu nog Windows 7, Vista of XP gebruikt, en u gebruikt tevens nog steeds Internet Explorer, dat u dan serieus zou moeten overwegen om het overstappen naar Google Chrome of Mozilla Firefox niet langer uit te stellen.
Maar het verstandigst is misschien toch wel om uit gaan kijken naar een nieuwe pc met Windows 10. Dan bent u ook qua veiligheid direct weer helemaal bij.

Nog vragen?

De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag van 13:30 tot 14:30 aanwezig. Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader). Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen uw problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.

Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!