Zaterdag 23 september “Open Huis” van 10.30 - 13.00 uur bij het Senioren Hobby Centrum Hoogstraat 17 in Mill.

Diverse hobby groepen zijn actief o.a. Modelbouw(Speelgoed) - Koperslaan/bewerking -schilderen - tekenen - glas in lood - stamboom café - bloemschikken - fotografie - video/film en inloop Computer Café.

Voor de eerste 20 bezoekers ligt een cadeaubon klaar ter waarde van € 31,- Een jaar gratis lid van Senior Web. U bent dan verzekerd van persoonlijke hulp bij problemen met
de pc, tablet en smartphone: via de telefoon, internet en zelfs aan huis.

Het andere cadeau geeft de hobby groep Stamboom café weg, gratis uw stamboom. Hebt u opa’s en oma’s die voor 1900 geboren zijn en wilt u weten wie hun voorouders waren, laat het ons weten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en wij verzorgen die specifieke zoektocht. Wanneer u vóór 13 september gegevens van uw 4 grootouders geboren vóór 1900 aanlevert, dan overhandigen we op 23 september de resultaten.

Interessant is het te weten, dat als u in de veertiger jaren van de vorige eeuw geboren bent, de kans groot is, dat uw oud ouders (6. generatie) Napoleon in levende lijven hebben meegemaakt. Immers deze generatie is rond 1780 geboren en hebben de inval van de Franse legers in de Nederlanden meegemaakt.

De 165 jaar lange periode van 1945 tot 1780 komt hoogst waarschijnlijk overeen met 6 opeenvolgende familie generaties. Een periode met omvangrijk en wijdverspreid oorlogsgeweld in onze regio’s. Als men beseft, dat de geschiedenis op dramatische wijze gekoppeld is geweest aan het wel en wee van 6 generaties voor ons en men zich meer in detail wil verdiepen in de lotgevallen van deze generaties, dan gaat een onderzoek naar de eigen voorvaderen zeker ook een diepere betekenis krijgen.

De koffie en iets lekkers staan klaar op 23 september, met een beter geluk een cadeaubon en (indien u de gegevens opstuurt, voor 13 september) een mooie stamboom van uw familie.