De computerhulp van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom is er elke donderdagmiddag van 13.30 tot ca. 14.30 uur. We geven advies bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet, laptop/pc van elk merk en model en van programma’s.

Zoals het programma Word of Libre Office Writer. Natuurlijk is het mogelijk om een nette brief te schrijven maar hoe maak je nu een pagina ‘mooi’ of ‘apart’ op? Dat vraagt een andere manier van denken: stel je de pagina voor als een blank vel papier en de stukken tekst en afbeeldingen alsof ze op losse velletjes papier getypt en gedrukt zijn. Elk velletje kun je van tekst of een foto voorzien waarna je de velletjes op elkaar stapelt. Alsof het verschillende lagen zijn! Elke laag kun je naar voren of achteren halen, verschuiven, doorzichtig maken of van een rand voorzien alsof het een schaduw heeft.

In Word vind je de mogelijkheid om een tekstvak in te voegen onder het tabblad ‘Invoegen’. Door te rechtsklikken op de rand van een tekstvak zie je de opties ‘Naar voor- of achtergrond’. Door te klikken in het tekstvak verschijnt tabblad ‘Opmaak’ met heel veel opties voor kleur, rand en vormgeving.

In Libre Office Writer zijn dezelfde mogelijkheden. De naamgeving is soms iets anders en de mogelijkheden van het tabblad ‘Opmaak’ zijn te vinden door met rechts op het veld te klikken.

Het is zoals met alles op de computer; alles is makkelijk als je rustig de tijd neemt om op ontdekkingstocht te gaan!

Kom je er niet uit of heb je graag hulp bij je ontdekkingstocht? Kom naar d’n Inloop! Breng je laptop, tablet of mobiele telefoon mee, inclusief toebehoren. In een gemoedelijke sfeer proberen we uw vragen te beantwoorden of advies te geven zodat u optimaal gebruik maakt van de digitale hulpmiddelen.

Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.