The Eightball Boppers

De sixties. Zonder twijfel een van de meest bewogen periodes in de muziekgeschiedenis. Meer dan een halve eeuw later brengen nummers van bands als The Beatles, The Rolling Stones en The Who nog steeds miljoenen mensen in vervoering.

Liefhebbers van de onvergetelijke klassiekers uit de jaren zestig kunnen op zaterdag 23 september hun hart ophalen in Zeeland. Event- & Partycenter Ambianz aan de Kerkstraat staat dan namelijk volledig in het teken van Back tot the Sixties. Een heerlijk avondje uit met de muziek van toen, met live-optredens van coverband Recall en rockabillyformatie Eightball Boppers.

Recall

Met muzikanten uit Zeeland, Langenboom en Reek speelt coverband Recall op 23 september welhaast een thuiswedstrijd in Ambianz. Recall bestaat uit leadzanger en toetsenist Theo Josemanders, Tonny Hendriks (bas en zang), Ferdinand Kersten (sologitaar, saxofoon en zang), Christien Holleman (leadzangeres en percussie), Harry Huibers (drums) en Antoon van Dongen (slaggitaar en zang). De band timmert sinds een jaar of twee aan de weg met een uitgebreid sixties- en seventiesrepertoire. Op de playlist staan nummers van The Rolling Stones en Van Morrison, maar de formatie speelt ook nummers van Crossby, Stills, Nash & Young, CCR en The Monkees.

The Eightball Boppers

De rockabillyformatie The Eightball Boppers uit St.Anthonis, Rijkevoort en Mill timmert sinds 2004 aan de muzikale snelweg. De leden van de band zijn echter al sinds begin jaren tachtig actief in de muziekscene. De vier rockers speelden al op diverse grote festivals waaronder in Jackson/Tennessee in de USA.
De band speelt rockabilly in de trant van Johnny Burnette, Gene Vincent, Johnny Horton, Carl Perkins en Eddie Cochran, terwijl ook het Paladins- en Stray Cats-repertoire niet vergeten wordt. Daarnaast hebben The Eightball Boppers een groot aantal eigen nummers op het repertoire staan, natuurlijk in diezelfde stijl van de vijftiger en zestiger jaren. Favoriete thema's zijn uiteraard drank, vrouwen, auto’s, macho’s en ego’s. Maar ook afwijkende onderwerpen zoals een krokodillendokter, een tandarts of Mabel Wisse-Smit passeren de revue.

Tickets

Back to the 60's in Ambianz Zeeland begint zaterdag 23 september om 20.30 uur en duurt tot 01.30 uur. Tickets kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.ambianz.nl of op de avond zelf te koop aan de deur.