Op zondag 1 oktober vindt in de Sporthal aan de Brandsestraat in Mill de jaarlijkse beurs Hobby DoeWat plaats, een van de grootste hobby beurzen in Zuid Nederland.

Mensen van alle leeftijden kunnen hier kennismaken met hobby’s, verzamelingen of andere liefhebberijen. De toegang is gratis voor kinderen t/m 12 jaar, ouderen betalen 3,50 euro per persoon. Er is volop gratis parkeergelegenheid.

Elk jaar (al weer voor de 31ste keer) organiseert de Senioren Hobby Club Mill en Sint Hubert (SHC- Mill) een hobby- en vrije tijd beurs in Sporthal De Looierij, Brandsestraat – Mill. De beurs is bedoeld voor mensen van alle leeftijden. Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen zij hier kennis maken met leuke vrijetijdsbestedingen, zoals hobby’s en verzamelingen.

Hebt u een hobby waarvan u ook zo geniet, dan mag u de beurs Hobby DoeWat zeker niet missen. Als creatieveling kunt u terecht bij meer dan 100 standhouders, geëtaleerd op meer dan 130 tafels, Ook kunt u voor praktisch elke hobby materialen aanschaffen. Hobby DoeWat biedt teveel om op te noemen. Zo halen verzamelaars hun creatieve hart op bij de vele kramen die tot de nok toe gevuld zijn. En creëren modelbouwers traditiegetrouw op schaal hun eigen wereld.

Inzicht geven

Beurs Hobby DoeWat is als geen ander een beurs voor de hele familie! Of u nu op zoek bent naar materialen om kaarten te maken of interesse heeft in schilderen, mode, sieraden maken, fotografie of modelbouw. De spotlight staat hier op de laatste trends, technieken en mooiste materialen voor uw passie. Doe nieuwe ideeën op, kom lekker shoppen, deel uw enthousiasme met anderen en ga lekker kijken in een van de vele workshops.
De beurs is voor iedereen makkelijk toegankelijk, jong en oud. De beurs breed is opgezet; er is een grote variatie. Het gaat er altijd gezellig aan toe, vooral ook op het ontmoetingsplein met zijn eigen horecavoorziening.

Mensen ontdekken hier hun hobby

Het doel is vooral mensen die met hun vrije tijd niet goed raad weten iets mee te geven, hen te stimuleren. Het ligt me niet, dat kan ik niet, dat willen we graag doorbreken. Soms heeft men het zelfs nooit geprobeerd. Wij zeggen: Probeer het eens. Stel jezelf kleine doelen; ga eens even net iets anders doen. Vaak blijkt men aangenaam verrast door te ontdekken bepaalde dingen juist wel goed te kunnen! Velen ontdekken hier hun nieuwe hobby.

Veelal handwerk

De hobby’s die hier gedemonstreerd worden, kunnen in principe gewoon thuis worden uitgeoefend. Het is veelal handwerk, de getoonde hobby’s vereisen geen grote ruimte of zware gereedschappen. De kosten vallen vaak mee en de resultaten overtreffen vaak ieders verwachting.

Op de beurs zien we vele tientallen verschillende hobby’s. De verscheidenheid is groot en varieert van het klassieke boetseren en kantklossen tot het moderne schilderen met airbrush technieken. Er zijn edelsmeden en houtbewerkers. Maar ook diverse stunten o.a. hout zagen met je fiets, Gewoon teveel om op te noemen, je moet gewoon maar eens komen kijken. Met de herfst en winter voor de deur kan dit het begin zijn van een mooie en plezierige vrije tijdsbesteding.”