Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag van 13.30 tot 14.30 uur de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met uw computer, laptop, tablet, mobiel etc.

Die vragen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

Op je mobiele telefoon: wat is het (is er) verschil tussen apps en widgets?
Een mobiele applicatie of kortweg app is een software-applicatie die ontworpen is om te draaien op een smartphone , tablet of een ander elektronisch handapparaat. Met behulp van apps is het mogelijk eenvoudig extra functies aan een mobiel apparaat toe te voegen.
Inhoudelijk kunnen apps variëren van sport-, weer- of nieuwsapplicaties tot toepassingen met betrekking tot internetbankieren, amusement, boeken, fotografie, koken, muziek, onderwijs, routenavigatie, spelletjes en het bedrijfsleven.
Widgets (Engels, letterlijk: dingetje). Een widget is een sneltoets op je startscherm. Door middel van een widget kun je bijvoorbeeld je agenda zien zonder dat je de app hoeft te openen.
Elke smartphone of tablet heeft enkele widgets voorgeïnstalleerd. Bij sommige apps zijn soms handige widgets ingesloten, zoals een kleine nieuwsfeedlezer. Een ander voorbeeld is een "weer" applicatie die continu zichtbaar is op uw telefoon scherm of computer scherm.
Het grootste verschil tussen een app en een Widget is dat een widget een live stream applicatie is. Een app kan ook gebruikt worden zonder internet. Elke widget is dus in wezen een app, maar niet elke app is een widget. In de praktijk merk je dus weinig verschil.
Er zijn gratis en betaalde versies van beide.

Nog vragen?

De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur aanwezig. Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader).
Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen uw problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.

Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!