Op zondag 15 oktober, na de Hoogmis van 10.00 uur, zal pastoor van der Meijden de Mariakapel inzegenen. Na de mis volgen we pastoor van der Meijden naar de Acaciahof aan de Hoogstraat in Mill.

De inzegening zal worden omlijst met zang van het gemengd-, ouderen- en kinderkoor. Het Mariabeeld in de kapel is gemaakt en geschonken door plaatsgenoot Adrie de Backer. Na de plechtige inzegening zal het lied “Ode aan Maria” ten gehore worden gebracht. Dit lied is speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd. Annie Josemanders schreef de tekst en haar echtgenoot Leo Josemanders schreef de muziek. Het lied wordt door Leo op 200 CD’s gezet die worden aangeboden aan de Stichting Acaciahof. Na afloop van de bijeenkomst is de CD voor € 4,- te koop. De opbrengst van deze verkoop komt volledig ten goede aan de bouw van de Mariakapel.

De inzegening is een belangrijk moment in de ontwikkeling van het park Acaciahof. De door lokale vrijwilligers gebouwde kapel heeft door haar omvang en kwaliteit van uitvoering bij menigeen al veel bewondering geoogst. Mede dankzij de steun van veel Millse bedrijven, particulieren en fondsen is in het centrum van Mill een mooie ruime kapel verrezen. Een kapel gebouwd door en voor Millenaren en vooral een wens van senioren die in Mill wonen.