Op maandag 16 oktober zal vanaf 19.30 uur in Myllesweerd een informatieavond over Alzheimer plaatsvinden. Het thema dit jaar is: “Focus op talenten van mensen met dementie. Denk in mogelijkheden...”.

De avond wordt georganiseerd in een samenwerkingsverband tussen SWOM, Zorgcentra Pantein, de KBO’s en Stichting Alzheimer Land van Cuijk. Toegang gratis inclusief een kopje koffie of thee.

Talenten

Door de talenten van mensen met dementie in te zetten in de maatschappij, voelen zij zich nuttig en waardevol. Dit gevoel is ontzettend belangrijk voor mensen met dementie. Op deze manier behouden zij de aansluiting met de maatschappij en kunnen zij langer zelfstandig blijven functioneren. Mevrouw Dorry Stuij van Zorginnovatiebureau DAZ en Daphne Mensink van DemenTalent zullen aanwezig zijn om dit toe te lichten. DAZ is de coördinator van de landelijke uitrol van het project DemenTalent, waarbij mensen met dementie als vrijwilliger in de maatschappij actief blijven of worden.

Vervoer

Indien u vervoer nodig hebt om deze avond bij te wonen, dan kunt u op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen tussen 09.00 en 11.00 uur bellen met de Ouderen Hulp Dienst van de SWOM, tel. 0485-455470. Voor meer informatie zie www.swomill.nl.