Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag van 13.30 tot 14.30 uur de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met uw computer, laptop, tablet, mobiel etc.

Die vragen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

Hoe legaal is muziek downloaden via YouTube?
Gratis muziek downloaden is veelal niet legaal. Dat geldt ook voor muziek van populaire artiesten die we downloaden via YouTube.
Want wat we doen als we muziek downloaden van YouTube is: via een converter de video en de muziek van elkaar scheiden. Een converter zet de muziek vervolgens voor ons om naar het voor digitale muziek welbekende mp3-formaat. Zodra het converteren voltooid is en het mp3-bestand is gemaakt, kunnen we het downloaden naar de computer, maar ook naar mobiel of tablet.
En dat downloaden van de mp3-muziek is officieel zo illegaal als gratis muziek downloaden van internet maar zijn kan. In theorie zou u zelfs beboet kunnen worden voor het illegaal downloaden van muziek. Maar als u het niet te gek maakt en de muziek die u downloadt alleen voor u zelf houdt, dan zal het waarschijnlijk zo’n vaart niet lopen.
Convert2mp3.net is bijvoorbeeld een site waarop zich een webpagina bevindt waarin een video naar mp3 converter is ingebouwd.
Maar nogmaals, muziek downloaden van YouTube is niet legaal.
Dit kan inhouden dat de in dit artikel beschreven manieren om muziek te downloaden van YouTube van het ene op het andere moment niet langer werken. Bijvoorbeeld omdat de rechtelijke macht bepaald heeft dat de eigenaar van bijvoorbeeld de software of de website waarmee muziek van YouTube gedownload kan worden deze niet langer beschikbaar mag stellen.

Nog vragen?

De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur aanwezig. Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader).
Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen uw problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.

Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!