Foto: Nel van Duren

De afgelopen twee taalcafés in de Millse bibliotheek werden weer goed bezocht. Op dinsdag 26 september was het thema muziek.

In samenwerking met het koor VoiceMill werden er veel Nederlandstalige liedjes gezongen: ‘Daar bij die molen’, ‘Tulpen uit Amsterdam’ en ‘Brabant’. Daarnaast werden er ook Afrikaanse liederen gezongen, hierbij speelden en zongen ook de anderstaligen mee.

Afgelopen dinsdag, 10 oktober, was het thema gezondheid. In groepjes spraken vrijwilligers en anderstaligen over dokters- en ziekenhuisbezoek. Hoe gaat het er in hun thuislanden aan toe? Een aantal anderstaligen was zelfs al eens naar de dokter in Mill geweest, meestal met hulp van vrijwilligers of bevriende buren.

Op dinsdag 24 oktober is het thema voeding. We willen iedereen, zowel vrijwilliger als anderstalige, die dan aanwezig is vragen koekjes van eigen deeg mee te nemen: koekjes die kenmerkend zijn voor jouw cultuur. Heb je interesse om bij deze avond aanwezig te zijn? Kom dan gerust langs in de Millse bibliotheek, iedereen is welkom! Deelname is geheel vrijblijvend. Het taalcafé duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Oproep

Tijdens het taalcafé komen meestal ook de kinderen van anderstaligen mee. Wie zou het leuk vinden om zich over de kinderen te ontfermen en met hen spelenderwijs de Nederlandse taal te leren?

Het Taalcafé Mill is te volgen op Facebook, via: http://bit.ly/TaalcaféMill. We hopen jou ook te zien op 24 oktober, tot dan!