Veel kinderen hebben interesse voor robots, programmeren, gamen, filmtechnieken, ontwerpen en alle andere technische mogelijkheden die deze tijd ons biedt. Maar waar vind je de juiste tools en hulp om hiermee op ontdekkingstocht te gaan?

Op school maken kinderen hier kennis mee. Maar wanneer zij meer willen ontdekken zijn de materialen vaak onvoldoende beschikbaar. Vanuit deze gedachte is BiblioPlus aan de slag gegaan met het opzetten van het TechLab.

Begin 2018 krijgt het TechLab een fysieke plek in de Bibliotheek Boxmeer. MAAR! Om kinderen en jongeren uit het Land van Cuijk en Maasduinen al een voorproefje van het TechLab te laten ervaren, reist het TechLab de komende weken rond langs alle bibliotheken. Tijdens de zogeheten TechLab Pop-up dagen staan er al verschillende materialen klaar om mee aan het werk te gaan, helemaal gratis! Het volgende pop-TechLab staat op zaterdag 21 oktober van 10.00 tot 12.30 uur in de Bibliotheek in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Kijk voor de overige data en locaties op www.biblioplus.nl

In het TechLab zijn alle materialen aanwezig om vaardigheden in te zetten en/of te leren die passen bij de 21e eeuw. Denk hierbij aan creatief denken, probleemoplossend werken, het inzetten van computertaal en kritisch denken. In het TechLab kunnen kinderen en jongeren van 8 t/m 18 jaar aan de slag met diverse materialen om te ontdekken, doen en leren. Een greep uit het aanbod: bouw en programmeer verschillende robots, ontwerp en print in 3D, ga aan de slag met Lego Mindstorms en Lego Boost, maak je eigen film en foto’s met een Green Screen of regisseer jouw stop motion film.

In het TechLab vind je niet alleen de materialen, maar ook de begeleiding om deze maaktechnieken eigen te maken. Onze ‘Technauten’ zijn er om kinderen en jongeren op weg te helpen en staan klaar om te helpen als zij even vast lopen in hun ontdekkingstocht.