Bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom is op donderdagmiddagen van 13.30 tot ca. 14.30 uur computerhulp aanwezig. We geven advies bij het gebruik van Mobiele telefoon, Tablet, Laptop/Pc van elk merk en model.

Een veel gehoorde vraag bij D’n Inloop is of er geen goedkopere programma’s zijn om een brief te schrijven, foto te bewerken of een tekening te maken. Daarvoor zijn dure programma’s beschikbaar die tientallen Euro’s per jaar kosten maar om zoveel geld uit te geven voor de zeldzame keer dat je het nodig hebt?
Daarom geven we in zo’n geval het advies om gratis OpenScource programma’s te installeren.
Als alternatief voor het bekende Microsoft Office Pakket bevelen we Libre Office aan, te downloaden van: https://nl.libreoffice.org/. Dit programma kan ingesteld worden zodat het elk Office-document automatisch opent en de gemaakte of gewijzigde bestanden opslaat als Office document. Het pakket omvat een alternatief voor Word, Excel en PowerPoint.
Voor het bewerken van foto’s: gebruik Gimp, te downloaden van: https://www.gimp.org/. Hiermee kunt u foto’s ‘Fotoshoppen’ als een professional!
Om een technische tekening of vrij ontwerp te maken: gebruik Inkscape, te downloaden van: https://inkscape.org/nl/.
We geven de downloadadressen erbij om te voorkomen dat u de programma’s download van rommelsites waarin u de weg kwijtraakt en soms rommel download. Ook over andere alternatieve programma’s kunnen we raad geven of hebben het installatieprogramma op voorraad. (gratis!)

Lukt het niet om te downloaden of hebt u hulp nodig bij de installatie of het gebruik van een programma of kom je ergens niet uit? Kom naar d’n Inloop! Breng je laptop, tablet of mobiele telefoon mee, inclusief toebehoren. Bij een kopje koffie of thee, in een gemoedelijke sfeer proberen we uw vragen te beantwoorden of advies te geven zodat u optimaal gebruik maakt van de digitale hulpmiddelen.

Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.